Thursday, February 07, 2013

rustig

Het wordt rustiger in Hong Kong. Het is goed te merken dat Chinees Nieuwjaar voor de deur staat. Buiten het feit dat alles is versierd in rode en goude kleuren en dat de sinaasappelboompjes overal weer voor de deur staan, de straten zijn wat leger dan normaal.

Kan ook niet anders. Deze periode is de uitgelezen kans om op reis te gaan. Of je gaat naar je familie in China of je gaat lekker naar een strandje in een kokosnotenland. Van onze vrienden gaat zeker de helft op reis! Lekker hoor. Ben ook wel een ietsiepietsie jaloers.

Morgen is de laatste werkdag voor een heleboel mensen hier in Hong Kong en in China. Dan gaat de laptop dicht en de fabrieksdeur op slot.


Volgens mij is het in zuid Nederland hetzelfde. Carnaval! En wie niet carnaval gaat vieren, skiet de bergtoppen af ergens in Oostenrijk. En toch komt het voor een hoop mensen als verrassing dat ze in China ook wel eens vakantie hebben. Onvoorstelbaar. Ja mensen, als het in Nederland zomer is en de bouwvak vakantie begint, dan is het ook moeilijk om nog iets voor elkaar te krijgen omdat er niemand meer op kantoor en/of fabriek zit. Hetzelfde hebben ze hier. Alleen valt het dan samen met Chinees nieuwjaar. En dat gebeurt elk jaar opnieuw. Echt waar!


Van de week wilde ik een bosje bloemen voor mezelf kopen op de flowermarket. Het minibusje waarmee ik van het ziekenhuis naar de MTR rij, stopt er precies tegenover. Dat bleek niet zo'n goed plan te zijn. Tenminste als je dat snel even wilde doen. Hele families liepen over de markt op zoek naar die prachtige tak met kersenbloesem, het sinaasappelboompje of de fel gekleurde nieuwjaarsversieringen. En daarbij versperden ze elke stoep en iedere winkeldeur. Ik heb de moed opgegeven en als alles voorbij is dan ga ik maar eens slenteren over de markt.

Vandaag heb ik de hoognodige schoonmaak maar eens gedaan. Moet ook gebeuren. Niet leuk maar wel lekker als het gebeurt is. En als het goed is komt straks de Park'nshop nog mijn boodschappen afleveren. Ik kan me niet meer zo goed herinneren of alle supermarkten straks ook dicht zijn voor een dag. Maar nu hoef ik me daar geen zorgen meer over te maken. Verder kon ik vandaag niet mee over de markten met Hildegard en John. Stofzuigen, was draaien, boodschappen, eten maken, bij Chiel op bezoek met de lunch, ik kwam echt tijd te kort. Zij gaan morgen kijken in Macau en als ze van het weekend terug komen zie ik ze weer.

En we hadden nog een klein probleempje met het gel/water/zitkussen van Chiel. Vandaag tijdens de fysio lag er ineens een plas onder de stoel van Chiel. En nee, het was niet van Chiel maar het kussen was doorweekt. De hoes hangt te drogen maar het kussen blijft maar nat. Ik ben bang dat het kussen geknapt is van binnen...Ik geef het nog een dagje. Kijken of het beter wordt anders moet ik morgen op zoek naar een nieuwe.

Morgenmiddag tegen 5 uur ga ik Chiel ophalen uit het ziekenhuis. Hij mag dan officieel naar huis. We hebben al een doos van die katheters thuis staan en hij heeft via de fysio een looprekje gekocht. Een goede, op zijn maat afgestemd. Als het goed is, is zijn brace morgen ook klaar en moet die ook mee naar huis. Want ook Chiel heeft vrij gekregen van de fysio. Die gaan ook dicht! Voor 1 hele week mogen we uitslapen en kalm aan doen. Heerlijk!


We hebben net lekker thuis gegeten en met griesmeelpap toe! Met dank aan Ton! En straks komt Joke op de koffie! Gezellig!


2 comments:

Arlene said...

Geniet van jullie gedeeltelijke rust! 3x per week naar fysio is toch alweer minder dan elke dag en nu de chinezen allemaal vakantie hebben kunnen jullie ook wat op adem komen.
Las gisteren dat Linn ook zo'n zin had in griezelmeelpap....brrr!!
liefs XXX

Simone said...

Weer een stapje vooruit, 2 x minder fysio..... Probeer dit dan maar te zien als een weekje vakantie in "eigen" land.....
Dikke kus en Alaaf, Alaaf hihi :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails