Friday, March 08, 2013

Klusjesvrouw

Als manlief ineens niet meer kan lopen en maandenlang in het ziekenhuis ligt, dan zijn ineens de 'mannen-taken' ook de 'vrouwen-taken' geworden.Als hij vroeger op zakenreis was of dagen in China verbleef en iets was kapot, dan wachtte ik rustig af totdat hij zijn neus weer liet zien. Nu is dat anders. Hij is lekker thuis maar dingen repareren lukt nu niet. Ja, als het de fluitketel is waar de fluit niet van af kan, dan lukt dat wel, maar zodra er een keukentrap aan te pas moet komen dan is het tegenwoordig mijn beurt.

Neem nou b.v. BBQ-en. Hij was daar altijd mee bezig. Dat ding eerst schoonmaken en vervolgens een fikkie stoken. Maar nu was ik het die dat ding moest schoonmaken en vuur moest maken. Vuilniszakken verwisselen, tafeltje in elkaar schroeven, zware boodschappen tillen, koffiezet apparaat proberen te maken (niet gelukt dus), rolstoel met inhoud een helling van 60 graden op duwen, hometrainer naar buiten slepen en na het trainen naar binnen slepen maar van de week kwam de grootste uitdaging.

We hebben in de keuken TL bakken hangen met ieder 2 tl's erin. Helemaal afgesloten. Ineens werd het pikkedonker in de keuken. De tl's hadden het begeven. Vroeger had ik Chiel geroepen maar dat heeft nu geen zin. Dus keukentrap erbij en dan eerst maar eens kijken hoe die bak open moest. Na een half uurtje kwam ik erachter dat je de plastic plaat eruit kon wippen. Maar toen moesten die tl's eruit. Uhm...

Na een tijdje gevloekt te hebben en het zweet in straaltjes van mijn lijf liep omdat ik boven mijn macht stond te werken om de krengen eruit te krijgen, hoorde ik uit de woonkamer 'je moet ze draaien!' Fijn. Bedankt schat. Inderdaad, je moet zo'n ding draaien. Toen waren ze los maar nu moesten ze de bak nog uit. Potver. Gelukkig is het van zo'n kwaliteit gemaakt dat je alles kan buigen en met een beetje gepeuter kreeg ik ze uit de bak.

Opgeschreven wat voor lamp het was en de sterkte, lengte opgemeten, en toen op naar Kimberleystreet. Daar zitten allemaal van die shoppies die de duvel en z'n oude moer verkopen qua doe-'t-zelf. Ik zag hout, ik zag schilderijlijsten, ik zag kabels en eindelijk in het laatste winkeltje ontdekte ik tl-balken.

Ik liet mijn papiertje zien aan de man en hij begreep me helemaal. Nu nog vertellen dat ik niet van dat enge witte licht wil, maar meer geel zodat het niet zo ongezellig is in de keuken. (Chinezen zijn gek op dat witte/blauwe licht. Heb alle lampen tijdens het verhuizen verwisselt voor geel licht behalve de tl-balken omdat ik toen ook niet wist hoe die krengen eruit moesten) Dat begreep hij ook en toen ik wilde afrekenen bleek dat 1 zo'n tl balk, 80 eurocent kostte! Nou doe me er dan maar 4 dan verwissel ik die andere bak ook gelijk!

Weer thuis klom ik op de keukentrap en wat ik ook probeerde, ik kreeg dat rotding niet in de bak. Na weer het zweet op mijn voorhoofd te hebben staan, inwendig gevloekt te hebben, een spiertje verrekt te hebben in mijn nek, de nieuwe lamp bijna uit mijn handen liet vallen, toen pas zag ik dat je de zijkanten van de bak eruit kon schuiven! Arggg!!!

Het lukte zowaar om alles in de bak te krijgen, ik daal af van de keukentrap, loop naar het lichtknopje en wat denk je? Niets!! Nou eigenlijk is dat niet helemaal waar, 1 lamp deed het niet. Die was kapot, dus die er weer uit, wat verbazend snel ging nu de zijkant eruit was ;-) een andere lamp erin, keukentrap weer af, lichtknopje om en jawohl! Hij deed 't!!


Het enige is nu dat ik 1 bak heb met geel licht en die andere bak nog steeds wit/blauw licht heeft. Nou jammer dan. Ik ga van de week wel weer een nieuwe tl halen.

Nu is er nog een andere klus die op me wacht. Chiel heeft in al zijn enthousiasme, de stop in de wastafel muurvast gedrukt. Het is zo'n ding wat er vast inzit. Je drukt dan sluit hij af, je drukt nog een keer en dan wipt hij naar boven. Alleen nu niet meer. Er zit geen beweging meer in. En er wil dus geen water meer uit. Ik heb al gekeken maar hij zit echt muurvast.

Iemand suggesties?

6 comments:

Mickey said...

Bob de Bouwer, tralalalalaaaaaa...
Stoer ben je!!

even Googelen op 'built in stop stuck in sink' vevert o.a dit op:

http://www.ehow.com/how_6005414_fix-stuck-sink-stopper.html

http://en.allexperts.com/q/Plumbing-Home-1735/Stuck-drain-stop-bathroom.htm

succes liefie..!!
X

Anonymous said...

Jawel en wat kan je dan eigenlijk veel, verbaas me er zelf ook vaak over, lampjes onder de keukenkastjes, lampje van het badmeubel, wat een gemier maar het gaat gewoon, nieuwe stereo installeren, géén punt. En waarom ook? Maar gaat zo door meissie, ben trots op je.

xx Lody

Anonymous said...

Dag Ans,

Als je toegang hebt tot de onderkant van de wasbak, zou het vrij eenvoudig moeten zijn om de aansluiting van de afvoerbuis los te draaien van de bak. Let wel op met het gebogen deel (de zwanehals/stankafsluiter). Zogauw de aansluiting los is kun je van onderaf de stop terug duwen, als het goed is....

Succes,
Pim

miss honeybee said...

Nou zit er zo'n porceleinen consool onder de wasbak...dus...ik ga van de week maar eens kijken...zie er nog een beetje tegen op...

miss honeybee said...
This comment has been removed by the author.
Simone said...

Ja. daar staat de gewone burger niet bij stil dat dit soort zaken ook gewoon gedaan moeten worden, maar dat het wel door jou gedaan wordt. Kanjer, petje af. Ook dit flik je gewoon weer. Zal straks aan mijn eigenste Bob vragen om advies.... Las net over Muji, nog steeds lekker hoor die wc-bril cover.... haha. Maar met de Carnaval waren wij in Keulen, driemaal raden wie daar ook zit Muji.... kreeg gelijk zin in die lekkere thee, alleen helaas was de winkel dicht... stomme Carnaval ook... meen ik niks van, was ook hartstikke leuk.... Dikke smakkerd

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails