Wednesday, March 27, 2013

Woensdag

Ik had al eerder wat willen schrijven maar ook hier vliegt de tijd voorbij.

Het is allemaal weer even wennen en uitzoeken hoe we dingen moeten doen. Niets is gelijkvloers dus als Chiel wil douchen zijn we zo 2 uur verder. We slapen beneden. Omdat het makkelijk is maar ook omdat het fijner is als Chiel overdag even wil rusten. Want naar boven gaan gaat zo...

Eerst de brace om, dan met looprek naar de trap, dan loopt hij tree voor tree naar boven waarbij ik hem help om zijn been te sturen, als hij staat in de bovenste hoek van de trap, dan loop ik weer naar beneden en haal zijn looprek op, zet hem boven aan de trap en dan gaan we weer verder.
Dan lopen we naar Ben's slaapkamer en daar gaat hij op bed. Brace af, uitkleden en dan met looprek naar de badkamer. Gelukkig hebben we daar ook een drempel en toch niet van zulke stroeve tegels, dus goed oppassen dat hij niet uitglijdt. Wat natuurlijk is gebeurd de allereerste keer...
Met looprek voor de wastafel. Met 1 hand aan het rek en de andere met een tandenborstel in de hand. Na het tandenpoetsen, gaat hij naar het toilet en zoek ik vast zijn kleren bij elkaar. Vervolgens met rek naar de badkuip. Daar gaat hij op het hoekje zitten met looprek nog steeds in de hand. Eerst 1 been over de rand, dan zijn slechte been over de rand, vervolgens laat hij zich met armkracht heel beheerst afglijden naar de bodem van de badkuip. Hij gaat zich scheren en ik zat dan op de rand met een spiegel zodat hij ook kan zien wat hij doet. Scheerspullen weer weg, doucheschuim pakken. Inzepen en afspoelen en warm worden. Afdrogen in de badkuip.
Weer opdrukken met zijn armen en op het randje zitten van de badkuip. Eerst ene been over de rand, afdrogen en dan het andere been. Vloer droog maken, stapje voor stapje de badkamer uit. Naar Ben's kamer en daar aankleden op bed.
Brace weer om en met looprek naar de trap. En dan weer tree voor tree naar beneden waarbij ik zijn been stuur zodat hij niet uitglijdt. In de bovenste hoek staat hij weer stil, ik pak het looprek op en breng het naar beneden, loop weer omhoog om de rest van de trap te nemen. De onderste 2 treden zijn een crime. Maar ook dat lukt zij het dat het wat meer tijd kost. En dan staan we beneden...pff.

Beneden kan hij vrijwel zijn eigen gang gaan. Dat scheelt. Alleen als we naar buiten gaan, dan moet dat via de achterdeur. De drempel voor de voordeur is echt te hoog. En het toilet moet hij achterstevoren insteken. Te klein om te kunnen draaien. Maar verder is het heerlijk om thuis te zijn! Al had het wel iets warmer mogen zijn ;-)

We zijn natuurlijk afgelopen zaterdagavond gelijk naar Utrecht gegaan om Remy, Rachida en Leena te zien. Heel lief kindje. Ze slaap lekker, huilt weinig en als ze huilt doet ze dat met een hees stemmetje. Echt een schatje.

Zondagmiddag kwamen Chiel's zussen naar Druten. Ik heb ze opgehaald van Station Tiel en thuis hebben we stampot andijvie gegeten. Lekker! Zondagavond zijn Mari en Yvon op bezoek gekomen. Yvon heeft net een hele grote operatie ondergaan en het was superleuk om ze weer te zien.
Maandagavond kregen we visite van Johan en Petra. Ouderwets gezellig en we hebben weer enorm gelachen.

Dinsdag is Chiel voor het eerst gaan werken in Zelhem. Daar zit ook een kantoor van het werk. Ton kwam Chiel ophalen want ze hadden gelijk een meeting 's middags met klanten. De grap is dat het kantoor op de eerste verdieping zit in een loods. Natuurlijk geen lift aanwezig maar Ton had al weken geleden voorbereidingen getroffen. Toen Chiel de loods binnenrolde werd hij gelijk naar een palet gereden met hellinkje en hekje rondom. Toen kwam de heftruck en die heeft Chiel opgetakeld en zo boven afgeleverd! Als het goed is krijg ik hier nog foto's van!

Het werd wel een latertje gisteravond. Ze gingen ook nog een hapje eten met de klanten. Hij kwam precies voor NL-Roemenie thuis. Helemaal moe maar wel voldaan. Lody was er ook nog en na het voetballen ging Chiel gelijk op bed. Hij was kapot.
Vanmorgen kwam Ton weer langs om Chiel op te halen. Vanmorgen hebben ze weer een meeting met een andere klant. Maar vandaag komt hij op tijd thuis. Anders is het echt te veel van het goede.

Dus ja, we zijn druk. Van de week gaan we natuurlijk nog bij Leena kijken. Vandaag ga ik Linn maar eens vertroetelen. Ze is al anderhalve week ziek. Snotteren, hoofdpijn, zielig, kortom de griep. Eerst maar een ontbijtje op bed regelen voor Linnepin.
2 comments:

Arlene said...

Vroeg me af of Chiel de fysio niet miste maar als ik dit zo lees krijgt hij oefeningen genoeg!

Simone said...

Jemig, wat een onderneming om ff te douchen zeg! ik zeg ouderwetse teil in de keuken hoor.... Pfff. nou Chiel krijgt in elk geval genoeg beweging op deze manier, nietwaar???? Je hebt echt een prachtige kleindochter hoor!! Hoe voelt nou, om oma te zijn??? hihi rare week hoor, jij oma en ik 50... moet niet gekker worden :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails