Monday, March 18, 2013

Weekend

Het weekend is weer voorbij. Ons laatste weekend in HK voordat we in het vliegtuig stappen. Want het vliegen gebeurt op donderdagmorgen om 00.20 uur. Op woensdagavond inchecken en net na middernacht opstijgen. Als alles dan goed gaat komen we aan op Nederlandse bodem rond 6 uur in de morgen! Onnodig om te zeggen dat we daar enorm naar uitkijken!

Moet ook wel toegeven dat we allebei wel stiekem een beetje nerveus zijn voor de oversteek. 12 Uur zitten is voor een gezond iemand al een opgaaf. Laat staan hoe dat is voor Chiel die geen billen heeft. In ieder geval hebben we goede stoelen kunnen regelen. Dat scheelt een slok op een borrel. En al die spullen die we moeten meenemen... Ach, het zal allemaal wel goedkomen en meevallen. En de beloning na dat vliegen is super! Al onze kinderen en familie zien en er zijn als de kleine wordt geboren ;-)

De koffers liggen al open geslagen op het bed. Steeds als ik ergens aan denk, wordt het gelijk in de koffer gemikt. Beter mee verlegen dan straks om verlegen, toch?

Chiel maakte zich nogal druk om zijn spijkerbroeken. Elke broek valt van zijn billen af. Zelfs met een riem is het niet te doen. Dus er moesten broeken gekocht worden. Dat hebben we samen gedaan van het weekend! Ik ben nu een kei in het ontdekken van invalide liften! Het is namelijk zo dat je met je rolstoel vaak niet bij een normale lift kan komen. De architecten hier in HK hebben er een handje van om net voor die lift 2 treden te maken. Als invalide wordt je de goederenlift ingestuurd die vaak ergens achteraf in een hoekje is gevestigd. Maar ik heb ze gevonden!! Het was geen probleem om bij de American Eagle Store te komen die op 3 hoog is! Het passen gaat niet dus met een tas vol, zijn we weer naar huis gelopen en heeft Chiel daar alles op bed kunnen passen. 2 Hele confectiematen kleiner!

Ook heb ik een tafel geboekt voor zaterdagavond bij BLT. Daar waren we al ruim 3 maanden niet geweest en we hadden wel zin in popover die je daar krijgt. Eerst geregeld dat we met een rolstoel buiten konden zitten, wat lukte! En 's avonds hebben Jesse en Mabel ons vergezeld. Zalig gegeten en het was een ouderwets gezellige avond!


Zondag ben ik gaan boodschappen doen voor de BBQ. Nog vlug een keertje een fikkie steken voordat we naar huis gaan. Nadat dat allemaal binnen was, zijn Chiel en ik samen op stap gegaan voor mijn verjaardagscadeautje. Ik wilde heel graag een blender om vruchten/groente smoothies te kunnen maken. We rolden naar de Wing On warenhuis bij ons op de hoek, en nadat we info hadden gevraagd hoe we beneden moesten komen (blenders worden verkocht in de kelder) werden we weer de goederenlift ingestuurd. Dit keer met beveiliging die keurig bleef wachten totdat we weer klaar waren! Alles is gelukt en ik heb een super blender staan nu op het aanrecht. Het eerste sapje is vanmorgen gemaakt!


Zondag avond kwamen Jesse en Mabel weer langs. Heerlijk gegeten en genoten van de 'happy happy tower' die Chiel kreeg! Een toren vol met macaroons!


En nu staat de balkondeur wagenwijd open. Het is prachtig weer. CHiel werkt achter aan tafel en ik heb net de wasmachine maar aangezet. Moet ook gebeuren.

4 comments:

Fiona Teeuw said...

De voorbereidingen zijn dus in volle gang... Het aftellen is begonnen! Dit wordt vast de mooiste NL-vakantie in jullie HK-tijd!!

Simone said...

Nog maar 2 nachtjes slapen....

Arlene said...

Spannend hoor het is toch een hele onderneming na wat er gebeurd is maar het zal best wel weer goed gaan.En dan gaan we allemaal duimen dat die kleine wil komen zodat jullie er nog flink van kunnen genieten!!
Goede reis en tot ziens!!XXX

Simone said...

Vrees, alleen zoals een goede Ram betaamt dat ze errug eigenwijs zal zijn, hahaha

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails