Tuesday, March 19, 2013

Nog 1 nachtje slapen

Inderdaad. Nog 1 nachtje slapen. Heel spannend maar o zo leuk. Kan niet wachten om iedereen weer te zien!

Vandaag zijn we nog naar het ziekenhuis geweest. Chiel ging weer naar de fysio en ik ben per minibus  weer de markt over gegaan. Leek me handiger om in de buurt van het ziekenhuis te blijven want de lucht zag er de hele middag nogal bedreigend uit. Hele donkere wolken pakten zich samen en om 4 uur vielen de eerste druppels. Ik besloot om maar vast weer terug naar Chiel te gaan want als straks de hemel open breekt, dan konden alle minibussen wel vol zitten en een taxi kan je dan wel op je buik schrijven. Dan maar een half uurtje wachten. Gelukkig hebben we voor morgen de rolstoeltaxi kunnen boeken, dus dan hebben we dat gedoe niet.

En net toen ik de lobby binnen liep van het Kowloon Hospital, toen ging het vreselijk te keer! Onweer, flitsen, regen! Ongelofelijk. En het leek wel nacht! Zo donker was het ineens! Dit is volgens mij de eerste echte bui sinds maanden.

4 uur 's middags en aarde donker!

Ik ben naar de afdeling gelopen waar Chiel fysio krijgt. Een hele grote zaal met hele grote ramen en langs de kant allerlei apparaten, 6 therapeuten en ik denk wel 8 patiƫnten. Chiel zat op een apparaat, een crosstrainer, maar dan eentje waar je op kan zitten. En hij ging als de brandweer! Normaal gesproken heeft hij dan een bandje aan zijn linker been die het been tegenhoudt, zodat hij niet naar opzij kan vallen. Dat was altijd nodig omdat zijn spieren daar verlamd zijn, maar hij had het nu niet meer nodig! Hij kan nu zijn been recht houden! Echt geweldig!

Om half 5 was de sessie voorbij en zijn we naar beneden gegaan om weer een taxi in te gaan. Nou moet ik zeggen dat het daar altijd een crime is om aan een taxi te komen omdat om 5 uur de dagdienst van de chauffeur overgaat in de avonddienst. Dan willen ze naar huis. En het zal ze worst zijn als daar nog een rij met mensen staat die ergens heen moeten. Maar als het dan regent, dan zijn die taxi's altijd vol en dan kan je het wel helemaal schudden. Bleh. We hebben vandaag maar een half uur moeten wachten, dus het viel best mee. We zagen er zat voorbij komen maar elke taxi had het bordje 'out of service' voor het raam hangen. We zijn in ieder geval droog thuis gekomen!

En bij ons op het balkon zijn de werkmannen bezig met de afdekplaat te monteren. Ziet er weer netjes uit. Morgen moeten ze het laatste stukkie nog doen.

Hier nog de laatste dingen inpakken, was doen en koelkast leeg maken. Jippie!
1 comment:

Anonymous said...

we wensen jullie een goede reis en hoop dat alles goed is geregeld voor Chiel tijdens de vlucht

Jan en Jantina Reinders

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails