Tuesday, February 24, 2009

Lekkage

Van de week zag ik dat ik champignons aan het kweken was op de muur naast de voordeur! Niet goed dus. 't Kalkwit kwam spontaan van de muur vallen. Dus ik ben maar even naar beneden gelopen om het lease-kantoor te vragen er iets aan te doen.

Na het uitgelegd te hebben aan 3 man, die geen van allen bij het lease-kantoor bleken te horen maar het verhaal wel interessant vonden, kwam eindelijk de man die er over ging om de hoek kijken. Hij liep mee naar boven. Op zijn knieën voor de kast, zag hij inderdaad dat dit niet klopte.

"I think it's the rain", zei hij. Huh?! Er is geen regen gevallen de laatste maanden, dan wat miezer omdat we met z'n allen in een dikke grijze wolk rondliepen. "I don't think so", antwoorde ik. "Dit is geen buitenmuur, maar de muur waarachter de badkamer zit van mijn buurman."
Hij stond op, keek naar mijn achterraam, keek nogmaals naar de muur, hing met z'n hoofd buiten mijn raam, keek opnieuw naar de muur..."I think you're right!", antwoordde hij enigszins verbaasd. Ja, dit vrouwtje is van origine een brunette! Don't let the blond strings of hair fool you!

In ieder geval zou hij contact opnemen met mijn buurman zodat ze poolshoogte konden nemen waar het water vandaan komt. En hij wil graag mijn muurtje opnieuw witten, maar omdat het nog steeds vochtig is, zullen we eerst de boel droog moeten zien krijgen. Heel begrijpelijk. Na 15 keer "bye bye" gezegd te hebben liep de man weer naar de lift.

Die middag heb ik nog ettelijke bezoekjes gehad van dezelfde man en 3 andere mannen. Allemaal op de knieën voor de kast, een hoop cantonees gebrabbel, en dan gingen ze weer. Ik kreeg later op de dag wel een telefoontje van het lease-kantoor. Mijn buurman komt pas zaterdag weer terug uit Thailand. Hij is op vakantie. Dus ze kunnen er niet in.

Ik zie mezelf straks nog met mijn vinger in de muur zitten...

1 comment:

Anonymous said...

Wat een slim vrouwtje ben je toch. Ja, ja zelf zeggen waar de lekkage zit. Daar hebben ze niet van terug hè. Hier ook niet trouwens. Zitten ze echt niet op te wachten, dat je zelf kunt denken. Maar goed even goed laten drogen dan is het daarna vast weer heel mooi.

liefs,
Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails