Sunday, February 15, 2009

Recycling

Als er iets is waar de Chinezen keien in zijn, dan is het recyclen van gebruikte materialen! Echt waar!

Oude vrouwtjes duwen handkarren, vol geladen met karton en oud papier naar recycle-centra's waar ze per kilo uitbetaald krijgen. De lege bierflesjes worden 's nachts al bij de barretjes en restaurants opgehaald om vervolgens onder onze flat in een enorme bak gemikt te worden om daarna hun weg te vinden naar een smeltoven, plastic tasjes die je te pas en te onpas krijgt bij een winkel of markt, zie je later als vuilniszakje weer terug, en dan niet te vergeten het ombouwen van tientallen kapotte mobiele telefoons of horloge's, tot eentje die het doet!

Ik heb ook ooit een chinees vrouwtje zien lopen in onze straat, in een trui van mij die ik had weg gegooid! Maar d'as prima. Als we iemand anders ermee kunnen helpen dan is dat mooi meegenomen.

Wij hebben na onze vakantie in Boracay, onze stoel en bankstel meegegeven aan de Ikea omdat we een nieuwe stoel en bankstel hadden gekocht. Maar ik begrijp nu dat de Ikea ook rechtstreeks naar het recycle centrum onder huis is gegaan...

Lopen we vanmiddag de stad in, zien we op de hoek van Minden Avenue een Indier zitten. De Indiase mede-burgers draaien in onze straat een soort van openlucht logistiek centrum. Soms is het druk, en soms ook niet. Dan moeten ze wachten. En dat doen ze het liefst op iets zachts. Zoals bijvoorbeeld een stoel. ONZE STOEL!!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails