Monday, January 18, 2010

Een kok in de dop


Onze Chinese vrienden hadden weer eens wat bedacht. Rain, die van koken een kick krijgt, wilde een soort van tasting menu bereiden bij hem thuis. 8 Gangen om precies te zijn. Hij heeft er nachten van wakker gelegen om zijn gehele menu te bedenken en gisteren was het dan eindelijk zover.
Een voorafje van gemarineerde tomaat, aubergine en krokant kippevelletje, een groene salade met scallops en amandelen, sushi van zalm met sesamzaadjes, een plakje rundvlees gevuld met uien en pijnboompitjes aan de tafel bereid, 3 verschillende soorten pasta en een toetje van met rode rijst gevulde garnaal en 2 plak sesamballen in chocoladesaus. Ja je moet er maar op komen!

Elk gerechtje werd uitvoerig besproken en er werden foto's van gemaakt voordat we de tanden erin mochten zetten en hij kreeg te horen van de gasten of het een goed of slechte combi was. Ik moet eerlijk zeggen dat ook al was soms de combi op zijn zachts gezegd vreemd, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om een negatief commentaar te geven. Hij had zo zijn best gedaan en hij had vanaf 11 uur 's ochtends in de keuken gestaan. Dus applaus voor Rain!

Er werd ook nog een soort van smaaktest gedaan met wijn. Er schijnt een apparaatje in de handel te zijn wat wijn oud maakt. Je doopt het voor 5 seconden in de wijn en als het goed is smaakt de wijn daarna 'ouder' of 'beter'. Niet kopen want het maakt geen verschil!

We hebben ook nog 'hints' gespeeld en daarna weer de taxi in naar huis. Hele gezellige avond was het weer!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails