Saturday, January 02, 2010

Watje!

Het nieuwe jaar is alweer 2 dagen oud. En wat mij betreft blijf ik gewoon in bed liggen met 4 dekbedden over mij heen want ik vind het KOUD! Niet een beetje koud maar volle bak koud. Brrr...Tís nu half negen 's ochtends en het is -5 graden. De blauwe Lupo die voor het huis staat is helemaal wit uitgeslagen van de vrieskou. En het aanzicht hiervan alleen al doet mijn lichaamstemperatuur dalen onder de 37,5 graden! En alhoewel ik nu binnen zit en de kachel lekker snort, krijg ik het maar niet warm! Koude voeten, koude neus, koude benen, kortom ik ben bevroren!Van de week ben ik samen met Chiel naar zo'n ren-shop geweest en ik heb nieuwe renschoenen gekocht. Hele leuke Nike's in een gaaf kleurtje. Knal roze Tshirt met lange mouwen en een knal roze jasje gekocht om toch maar te kunnen rennen in deze veel te koude temperaturen, maar ik kan mezelf echt niet naar buiten krijgen! Leuk kleurtje of niet.

Gisteren zijn we naar Andy geweest en op de terugweg naar Druten heb ik letterlijk zitten bibberen van de kou alhoewel de kachel in de auto op max stond. Chiel begrijpt er niets van. Hij heeft het niet koud. Hij geniet van dit weer. Eindelijk lopen zonder een onafgebroken stroom zweetdruppeltjes die van het kale hoofd afdruppelen. Maar ik ben een watje. Ik weet het. En ik schaam me er niets voor! Vind er echt geen moer aan om bij -5 naar buiten te gaan.

Ik heb dan ook enorme bewondering voor die gekken die massaal de Noordzee ingerend zijn gisteren op 1 januarie. De traditionele Nieuwjaarsduik van Unox. Waarom zou je dat in hemelsnaam willen?!Het plan was om vandaag samen een stukje te gaan rennen. Chiel is van de week 2 keer bij de fysio geweest omdat zijn knie nog steeds niet wil wat Chiel wel wil, maar volgens de fysio is er niets ernstigs aan de hand. Dus hij kan niet wachten om 'lekker'10 km te gaan rennen. We zijn net toch maar tot de beslissing gekomen dat hij fijn een stukje gaat rennen en dat ik gewoon fijn binnen blijf. Goede beslissing vind ik zelf...

En deze week wordt het alleen maar kouder! Below zero de hele week, overdag en 's nachts! Fijn...heel fijn...

4 comments:

Joke80 said...

Kom maar snel naar huis!!!
Alhoewel.... het regent nu keihard dus het is ook niet echt optimaal ;)
Groetjes vanuit ver weg, xxx

Arlene said...

Tjonge tjonge,heb je echt Hollands vriesweer met sneeuw,heb je het zo koud!je bent het gewoon niet meer gewend!Vond het leuk je weer eens te zien en ach Ans binnen bij de open haard onder een lekker warme plaid gaat het vast wel goed.Enne lekker gaan shoppen daar kan je ook weer warm van worden :-)
Kan Anisha het wel hebben al die kou?
liefs Arlene

Fiona Teeuw said...

In deze 3 weken NL krijg je ook het winterweer voor het hele seizoen! Het lijkt bij jullie wel een ouderwetse winter.... hoezo opwarming van de aarde?
Lekker op de bank en genieten van het mooie uitzicht. Doe ik ook!

Mickey said...

heb hardop zitten lachen om je stukje, arme ziel!!!! Je schrijft het alsof je naast ons op de bank aan het vertellen bent, heerlijk. Kom maar gauw terug, hoog tijd voor dimsumdinsdag. Hier niet al te koud. O&N was leuk,en vandaag maar een kacheltje gekocht. Voor je-kan-niet-weten. Stel je voor dat het hier straks koud wordt....

Geniet nog even van Nederland, ondanks de kou!!

Liefs voor man&kids&aanhang!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails