Wednesday, January 20, 2010

Honi-9

Gisteren ging ik gewapend met een TT, mijn bankboekje en de stempel (nee, helaas geen Audi TT, maar een Telegrafic Transfer om geld over te maken naar NL) naar de DBS Bank.

Hele lieve mensjes werken daar. In het begin waren ze nogal schuchter en werd elke handtekening tot op het lijntje gecontroleerd, maar ze weten inmiddels beter. We komen er al 5 jaar. We zijn zo'n beetje bij de DBS-bank familie gaan behoren. Zelfs de portier/bewaker kent ons al en als we voor de deur staan lacht hij ons al toe en roept "Welcome back!"

Ik had het formulier thuis al ingevuld en kon in 1 streep door naar de balie. Het formulier verdween in het schuiflaatje met mijn bankboekje en de dame bekeek het formulier aandachtig. In een razend tempo drukte ze op de toetsen van haar keyboard en ook al zag ik het niet vanuit mijn positie, ik wist dat ze op haar monitor onze bankrekening en handtekeningen zag staan.

Er kwam een stempel op de TT, het bankboekje werd ge-update in een apparaatje, een senior van de bank gaf toestemming, en voila, de overboeking was gedaan! Dacht ik...

Om 6 uur werd ik gebeld door de DBS bank. "Hello Joanna!", zei ze. "I have some questions about the TT from this morning." Ze kon de IBAN code niet lezen die ik had opgeschreven. Er was verwarring ontstaan of de 'g' van "ing-bank" nou een 'g' was of een 9.

"I'm sorry, it's a 'g'", antwoorde ik. "And what about the name of the beneficiary?", vroeg ze. "I spell to you ok? H...O...N...I..9???"

HALLO!!! Kijk eens goed op je schermpje!!! HONIG!! Elke maand dezelfde overboeking!!! We zijn geen space-mannetjes. "HONI-9 wants hooooome.....!"Maar ach, ze bedoelden het goed. Geld is on it's way! En het is weer eens iets anders. In plaats van mr & mrs Hong gaan we nu als space familie mr & mrs HONI-9 door het leven!

6 comments:

Sanne said...

Nanu-Nanu!

simone said...

What's in a name???

ARLENE VOOGD said...

Dat had je nog niet een space naam,zo zie je maar alles komt eens!!Trouwens DSB ????

ARLENE VOOGD said...

Sorry sorry ik word oud er staat
DBS met recht What's in a name :)

Ans said...

Niet erg hoor Arlene, wij hebben echt helemaal niets met Dirk te maken!

Yvon said...

De ING loopt dus niet alleen in NL achter;-))Ben nog immer blij met de Rabo-bank ivm buitenlandse transacties op onze tweede rekening!! ;t Is dan wel de Boerenleenbank, maar qua buitenalndse transacties en buitenlandse zaken, lopen ze ver vooruit op de ING! Bij de ING gaat het standaart verkeerd, bij de Rabo nog nooit problemen gehad, ook al is het de andere kant van de wereld!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails