Friday, January 29, 2010

Voorpret

Ik heb voor onze trip naar Nepal van 7 tot 14 februari, via Kamilah, een Engelstalige gids + privé busje in de arm genomen. En eerlijk gezegd ben ik daar erg blij mee. Wel zo makkelijk en ik hoef in Nepal niet op zoek naar een mannetje met een auto. Dus hierbij het schema!

  1. Bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu worden we opgehaald door de gids en naar het hotel gebracht. Misschien leuk om te weten dat het hotel een toepasselijke naam heeft. Namelijk het Yak & Yeti hotel! We komen pas laat aan in Nepal dus gelijk naar bed, denk ik...
  2. De volgende morgen vroeg worden we weer opgehaald om een dag lang Kathmandu te bezichten waaronder de Swayambhunath Stupa, Pashupatiinath Temple & Baudhanath, Durbar Square, Patan City, Temple House of Kumari waar de 4 jaar oude levende Godin woont. Lokale markten en dan terug naar hotel.
  3. Uitchecken, auto in en naar Royal Chitwan National Park. Een van Nepal's grootste natuurreservaten. Hier zitten we in het Macchan Wildlife Resort. Een gaaf jungle huisje dus!
  4. Vroeg opstaan om een jungle safari te nemen op een olifant, hihi, om wild te spotten zoals de eenhoornige neushoorn, verschillende herten, beren, wilde zwijnen, krokodillen, vogels en als het meezit de Royal Bengal Tiger. Die laatste is al jaren niet gezien dus ik maak me geen illusies.
  5. We rijden weer naar Pokhara, ookwel bekend als de "Valley City of Nepal". Dit ligt een flink eind verderop, 200 km om precies te zijn. Hier is het landschap een mengelmoes van "farmland", beboste bergen en 6 meren waaronder de beroemde Phewa Tal Lake. Hier gaan we in het Fish Tail Lodge overnachten. Waarom het zo heet laat de volgende foto zien. Het uitzicht is op Mount Fishtail.
  6. We gaan de boot in! Op het Phewa Lake met prachtige uitzichten van Mount Fishtail. Daarna nog een bezoek aan de Barahi Temple, Devin's fall, Bindabasini Temple en Seti George.
  7. Deze dag rijden we 200 km terug naar Kathamandu om 's avonds terug te vliegen naar Hong Kong.
Het mag duidelijk zijn, we hebben er enorm veel zin in! Ik kan niet wachten om op het vliegtuig te stappen!

4 comments:

Mickey said...

Oh, wat ziet dat er allemaal wanzinnig uit! Geen wonder dat je zo aan het voorpretten bent - heerlijk hoor!!!
X

Arlene said...

Wat een heerlijk vooruitzicht!
Wat denk je Ans hier sneeuwt het weer,bah bah bah

Lody said...

Nou ja zeg, wat een heerlijk vooruitzicht kan me voorstellen dat jullie staan te trappelen om te gaan. Ben erg benieuwd naar alle foto's straks.

Fiona Teeuw said...

Zo te lezen wordt dit een reis om nooit te vergeten.
"Ans gaat op vakantie en ze neemt mee? 1. Fototoestel!..."

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails