Thursday, January 21, 2010

Eruit!!

Nog eventjes en dan komt Chiel weer thuis. Gezellig. Die 3 dagen kom ik wel door hoor, ik vermaak me wel, maar 's avonds is het best saai. Voor Chiel is het minder leuk. Hij verveelt zich te pletter 's avonds in Shenzhen en vandaar ook die gezonde hobby. Hardlopen. Op de band in het hotel maakt hij heel wat kilometers. Niet buiten d'as niet veilig daar.

Gisteren heb ik mijn vrienden van Cathay wel 8 keer aan de telefoon gehad. Ze kregen er geen genoeg van! Alles voor de trip naar Nepal is geregeld maar nu blijkt dat het vluchtnummer veranderd is. Dus zo'n beetje elke 5 minuten kreeg ik een telefoontje. "The flightnumber has changed mrs Joanna." Na de derde keer zei ik "Let me guess...has the flightnumber changed?" "Yes, how do you know?" Maar goed, ze vonden het bere gezellig met mij aan de telefoon dus ze bleven bellen. Better safe than sorry!

En vanmorgen ben ik verplicht voor 3 uur het huis uitgezet. Ze kwamen het huis uitroken en sprayen i.v.m. ongedierte. Niet dat ik er om heb gevraagd maar tegenwoordig is dit een service van the Pinnacle. Eens per 3 maanden. En d'as mooi. Want ik HAAT kakkerlakken!! Alle ramen staan nu tegen elkaar open en dat is niet eens een straf. Het wordt lente! 21 graden! Ik merk wel dat het weer "klef" wordt. Maar goed, t'is in ieder geval niet koud.

Dus in deze verplichte haal-maar-een-frisse-neus-uurtjes, ben ik in de MTR gestapt naar Central. Naar het Nederlands Consulaat. Daar mocht ik een verklaring ophalen waarin de Consul Generaal verklaart dat ik in Hong Kong woonachtig ben i.v.m. de verlenging van mijn rijbewijs.

En zoals ik het hier boven heb opgeschreven, zo staat het ook inderdaad op de verklaring. En dat voor de prijs van 380 hkd!!Voor 1 zielig zinnetje!! Alsof je een emmer leeg gooit! Toch fijn om te weten dat de ambtenaar in Hong Kong niet veel verschilt van de ambtenaar in NL. Het duurt 5 dagen voordat je het kan ophalen en de prijs mag er wezen.

En dan moet ik nog met het RWD contact opnemen want een rijbewijs wordt niet afgegeven door het consulaat. Dus eerst op internet, dan een aanvraagformulier invullen online waarin je een aanvraagformulier aanvraagt om je rijbewijs te verlengen. Dat kan omdat je buiten NL woont. Vervolgens moet je het HK adres invullen en daarna het nederlandse correspondentie adres. Hmmm...toen voelde ik al nattigheid. En inderdaad. Ik kreeg na 3 werkdagen een mailtje waarin stond dat ze mijn verzoek hadden ontvangen en dat zouden opsturen naar mijn NL-adres!!

Daar word ik nou zo moe van... ik woon daar niet, maar hier. Dus wat heb ik aan een formulier dat ik wel online mag aanvragen omdat ik buiten NL woon, maar dus toegezonden krijg in NL. Na wat heen en weer gemail (telkens 3 werkdagen ertussen!) zullen ze overwegen om het formulier op te sturen naar HK. Het rijbewijs echter sturen ze toch naar NL omdat zij geen officiƫle documenten opsturen naar het buitenland. Voor het laatste kan ik begrip opbrengen maar waarom een service verlenen als je dat maar half doet?

5 comments:

Fiona Teeuw said...

Je moet er heel wat moeite voor doen om het rose papiertje te behouden. Ik zal er t.z.t. aan denken vroegtijdig met de aanvraag te beginnen.

Arlene said...

Hoezo bureaucratie?
Ik kan me daar vaak zo boos om maken maar het heeft geen enkele zin want je trekt altijd aan het kortste eind!

Arlene said...

toeval? maar gisteravond was het hele gedoe om via het buitenland je rijbwijs te laten verlengen op TV ik dacht in Nova,men is dus er mee bezig!

miss honeybee said...

Lijkt me een goed plan! Als je namelijk geen correspondentie adres in NL hebt, dan is het helemaal niet mogelijk om je rijbewijs te verlengen!! Het RDW wil geen officiƫle stukken versturen naar het buitenland. "Vaak komt het niet aan", is hun argument.

Mickey said...

Kunnen de kinderen het opsturen? Aders wil ik het ook wel meenemen uit NL voor je hoor, geen probleem. Ander correspondentieadres opgeven (amstelveen :-) ) en als t er maar voor 19 feb is kan ik het voor je meenemen!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails