Wednesday, March 03, 2010

'De vrouwen die op Kowloon wonen zijn cool' gaan naar Shenzhen!

Ik ben er weer. De maag en darmen zijn weer tot rust gekomen, Chiel is weer aan het werk, dus er is weer tijd en zin om een stukje te schrijven.

Vandaag was het koffietijd bij Sanne. De 'vrouwen-die-op-kowloon-wonen-zijn-cool' hebben besloten een dagje naar Shenzhen te gaan binnenkort. En dat is pas echt cool! Dus er moest het een en ander afgesproken worden. Wanneer, hoe laat, heeft iedereen een visum, en dat soort dingen. Je begrijpt we doen alles om aan de koffie en gemberkoekjes te kunnen gaan!

Het was gezellig! Lekker gekletst, afspraken gemaakt en voor dat je het weet, is het dan weer tijd om naar huis te gaan. Sanne moest om half twaalf weer bij PIPS, het kinderdagverblijf, staan om Bibi op te halen. Met z'n allen liepen we daarheen. Ik had Bibi al een tijdje niet gezien en die kleintjes groeien als kool, dus hoogtijd om even in haar appelrode wangetjes te knijpen.

Geleend van Sanne's weblog!

Ik kom nooit bij kinderdagverblijven of schooltjes, dus voor mij een geheel nieuwe ervaring. Ik stond ook met open mond te kijken!Voor de ingang staan er van die hekjes waarachter de ouders moeten wachten. En die staan dus ook te wachten in 1 lange rij, keurig achter elkaar! En alle kinderwagens en buggy's staan dus ook in 1 lange rij tegen de muur aan geparkeerd!Vervolgens mag maar 1 persoon naar binnen om de peuter op te halen, en er mag maar 1 peuter per keer de klas verlaten! Peuter heeft een pasje, en de ouder of verzorger heeft een pasje, en als die pasjes kloppen, dan pas mag de peuter mee! Geweldig!! Wat een systeem!!Misschien 'lichtelijk' overdreven maar een feit is dat geen enkele peuter zomaar wordt meegenomen door een vreemde of overspannen in scheiding liggende ouder die geen omgangsregeling heeft!

4 comments:

Anonymous said...

Ans, zie toch een jeugdtrauma om de hoek kijken hoor!!! In de wangetjes knijpen, hahaha. Wel goed geregeld zeg, zie het hier niet gebeuren, met al die haastige ouders enzo

XXX
Simone

Joke80 said...

Tripje iets verder het mainland in eraan vast plakken? ;)

miss honeybee said...

Helaas dat gaat niet. Moeten we andere keer doen :))
's Avonds hebben we kaarten voor het "Dutch National Ballet" in het Cultural Centre in HK! Gaaf he?

Wytske said...

Vrouwen die op Kowloon hebben gewoond zijn ook cool! :-)
Wat een leuk plan, ik word er weemoedig van....
BTW, ik heb helemaal gemist dat Giel jarig was: veel te laat maar niet minder gemeend GEFELICITEERD!!!!

X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails