Wednesday, March 24, 2010

Shenzhen

We zijn net terug uit China. Moe maar voldaan en Deborah zit vol met nieuwe indrukken en die probeert ze slapend op de bank te verwerken.

Per trein naar de grens Lok Ma Chau, vandaar de taxi naar het hotel waar we een nachtje bleven slapen. Chiel was ook in Shenzhen voor 2 dagen, dus helemaal leuk. We zijn eerst naar Dongmen gegaan. Shoppen in het lawaai en veel, heel veel mensen is weer eens iets anders. We zijn wel goed geslaagd moet ik zeggen. Ze had een lijstje gemaakt en we konden bijna alles afstrepen.Na Dongmen zijn we de taxi ingestapt naar Citic Plaza. Dit was het allereerste westerse winkelcentrum plus Jusco supermarkt waar ik ooit geweest ben in Shenzhen. Het was ook een beetje nostalgie toen we het plein opliepen en ik de Starbucks zag waar we veel hebben gezeten.We hebben wat gedronken op een terras en daarna zijn we even de super-supermarkt ingelopen. Deb keek haar ogen uit. Bij elke gang staat iemand je de produkten aan te prijzen, gepaard met roepen en geklap. En vers is vers. De vis, de schilpad, de kikkers en de slangen moet je eerst echt gaan vangen voordat je ze de pan in kan gooien. Verse mie wordt gedraaid, kant en klare vers gekookte maaltijden worden opgeschept. Echt geweldig om te zien.

En toen waren we wel klaar met de drukte. We zijn terug gegaan naar het hotel. Wat gedronken (het was echt superheet!) en gewacht op Chiel die naar het hotel gebracht zou worden. Het was heel leuk om Chiel op te kunnen wachten in Shenzhen en niet zoals normaal, een belletje te krijgen. Heerlijk gegeten en daarna zijn we het plein opgelopen wat voor het hotel ligt. Allemaal terrasjes en heerlijke muziek en een overschot aan Westerlingen! Jemig!Maar het toilet wat bij het tentje zat waar wij wat gingen drinken was geweldig! Vol automatisch! Verwarmde bril en je kon je laten spoelen na gebruik. Voor, achter, allebei, hard, zacht, fohn erop, poederen, alles kon! Je begrijpt ik moest hier foto's van maken. Wees gerust niet tijdens gebruik maar van de pot zelf.

Toen was het tijd om naar bed te gaan. Chiel moest de volgende dag weer werken. Vanmorgen zijn we op tijd opgestaan en hebben we met z'n drietjes ontbeten. Chiel uitgezwaaid, uitgecheckt en de taxi in naar "Splendid China". Een soort van openlucht museum over volken, stammen en nog veel meer.Wij waren zo tijd dat we het grootste gedeelte van de tijd met z'n tweetjes alleen door het enorme park hebben gelopen. Ongekend! Later kwamen er bussen vol met schoolkinderen maar die bleven we voor het grootste gedeelte voor, zeg maar. Erg leuk om te zien.


Ook hebben we nog foto's gemaakt in het park met levende pauwen. Eigenlijk moest je helemaal verkleed op de foto maar daar bedankten Deb en ik voor. Het was 29 graden en alles plakte aan je vast dus we vonden het wel goed zo. Maar het zijn wel leuke foto's!

Rond 1 uur zijn we naar het hotel gegaan om de tasjes op te halen om weer terug te gaan naar Hong Kong. Het was heel gezellig en we hebben zoveel gezien, maar het blijft toch heerlijk om weer in HK te zijn!

De vele foto's uit China zijn hierrrr te vinden!

2 comments:

ARLENE VOOGD said...

Is de koffer nog niet vol?
wat een leuk uitstapje zeg en een tophotel!

Fiona Teeuw said...

Met die toilet wordt de stoelgang echt een feestje.
En... "Leuk hoedje Bé!" :)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails