Friday, March 12, 2010

Shoppen en verterenGisteren was het een gezellige dag. Lekker shoppen met de vrouwen van Kowloon in China.
De trein in, de grens over, de taxi in en uitstappen in Dongmen, het shoppingparadise in Shenzhen. En het weer werkte erg mee! Prachtig weer, niet te warm en een lekker zonnetje.Eenmaal in Dongmen moesten we eerst de kat even uit de boom kijken. T'is wennen aan het lawaai, de mensen die je een winkel in 'klappen', de muziek die op max staat en het liefst net naast de zender. De geuren die opstijgen uit steegjes en het ongeloof van prijzen die domweg laag zijn.Maar we hebben een zeer geslaagde dag gehad. Ilse en Sanne hebben hele leuke jurkjes gekocht voor hun dochtertjes, de tasjes voor weinig en iets meer, de badhanddoeken, de crockjes, de copy dvd's, en de beste aankoop van de dag, de tas op wielen van Mickey!Niemand kon vermoeden dat we zoveel zouden shoppen! En...ik heb de schoenen met lampjes gevonden voor Kai, het neefje van Jos!We hebben alleen maar Dongmen aangedaan omdat we zoveel leuke dingen zagen. De bazaar doen we de volgende keer. Gelucht bij McDonalds op het dakterras! Koffie gedronken bij Starbucks en toen was het mooi geweest. Iedereen was moe en Ilse zagen we langzamerhand veranderen in een dood vogeltje. Maar dat is ook geen wonder als je zwanger bent. Dus terug de taxi in naar het station.

We kwamen lekker op tijd weer thuis en dat was ook de bedoeling want 's avonds gingen Mickey en ik naar een voorstelling van het Dutch National Ballet! Ja mensen, Ans goes Cultural!

Ik ben nog nooit naar een balletvoorstelling geweest dus voor mij een geheel nieuwe ervaring. En het was errug wennen hoor.Het begon al bij die stoeltjes. Ik zat echt klem tussen de stoel en de stoel voor mij. Kreeg ook een kleine aanvaring met de dame voor mij omdat ze vond dat ik niet stil zat. Maar als de kramp in de kuiten slaat omdat je domweg je benen niet kan bewegen is het verdomd moeilijk om stil te blijven zitten!En dan het ballet...Dit was modern ballet van choreograaf Hans van Maanen. Een zeer beroemde choreograaf...zei Mickey. En Mickey kan het weten want zij gaat regelmatig naar ballet voorstellingen en ze is ballet-gek.Voor een cultuur barbaar zoals ik, is dat toch even slikken. Het is super moeilijk wat de mensen doen maar ik zie dat niet. Ik word zenuwachtig van die moderne muziek die in mijn oren 'gejank' is. Ik begrijp ook het concept niet. Laat ik het zo zeggen, als het op Ned 3 uitgezonden zou worden, zou ik het door zappen. Gelukkig kreeg ik 3 voorstellingen te zien van ieder 20 minuten zodat ik langzaam aan kon wennen...

Maar het nam niets weg van de gezelligheid om samen met Mickey op stap te gaan. Om onze consul Robert Schuddeboom binnen te zien komen met gevolg, om hele elegante vrouwen in de zaal te zien zitten, om mensen uit hun dak te zien gaan omdat ze het prachtig vonden. En die gespierde half naakte lichamen te zien van de dansers.

Ik moet nog even wennen en verteren... misschien moet ik maar eerst beginnen met het 'Zwanenmeer' of zo. Tutuutjes zien rond springen en muziek te horen met een melodie. Deze culturele uitspatting was net iets te veel...

8 comments:

ARLENE VOOGD said...

Tja ladies,shoppen is vermoeiend maar .....ze zeggen dat je er veel calorien mee verbrandt? :)
Dus modern ballet is net iets teveel voor je Ans,ik herken het helemaal kan zelfs klassiek ballet kan mij niet boeien!

Lody said...

Hè wat zag dat er weer gezellig uit en lekker heel veel voor heel weinig shoppen .........

Nou ja, dat komt vast wel weer een keertje ook voor mij. En ballet is niet alles maar heb gisteren de musical Hairspray gezien, denk dat ik toch liever naar het ballet was geweest. Dit was alleen veel geschreeuw en weinig (zeg maar géén) wol. Gelukkig hadden we de kaartjes gekregen.

Btw hoe is het met het hoofdje?

Sanne said...

Ja jottum!!! Laten we nog een keer gaan :-) Goed weekeind en verteerse!

Fiona Teeuw said...

Shoppen hoort bij de lente. En wederom een tas voor Mickey dat verbaast me niet!
Als kennismaking naar een moderne balletuitvoering gaan is heel moedig. Opera en ballet moet je leren waarderen. Gewoon nog eens gaan.

simone said...

Idd Opera is toch heel wat anders dan een musical. Zo waren wij eens uitgenodigd voor de opera "Carmen" in Ahoy, levensecht en grote decors, levende dieren in het gebeuren, prachtig......... het enige waar ik na VIER uur aan kon denken was; steek aub dat mes tussen d'r ribben dan zijn we er vanaf!!!!!! Helaas deze akte duurde nog zo'n anderhalf uur...... :( Voor liefhebbers van ballet en opera prachtige uitvoeringen, maar voor de leek een beetje een bezoeking!!!

Fiona Teeuw said...

Simone, bedankt voor de tip! Dan toch liever kaartjes voor de musical Mary Poppins!

Anonymous said...

Hoi Ans,

superlief, dat je voor Kai die "mooie" schoenen met lampjes hebt. Heeft Jos het uitbesteed blijkbaar. hi hi.
Hoop dat je er tegenaan gelopen bent en niet uren op zoek bent geweest.
Kai zit vaak aan zijn lamp schoentjes die hij aan had, toen wij hem kregen. Nieuwe batterijen hielpen niet, volgens mij waren de printplaatjes stuk. Nou nieuwe schoen zijn waarschijnlijk goedkoper dan nieuwe printplaatjes.


HEEEEEEEEL ERG BEDANKT !!!!!!!

Groetjes van Annet

Ans said...

Hallo Annet! Heel graag gedaan hoor! Eigenlijk staan die schoenen in elke winkel die je voorbij loopt maar je moet even weten waar je op moet letten. Ze staan niet te 'flitsen' in de schappen. We liepen er tegenaan. Dus daarom niet 1 paar gympen maar ook sandalen voor de zomer met lampjes! Ik hoop dat Kai ze leuk vindt! Groetjes!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails