Monday, March 15, 2010

Kriegel

Begrijp me niet verkeerd. I love HK. Maar soms krijg ik het echt op m'n heupen van die over-georganiseerdheid die hier heel normaal is. Tuurlijk, je hebt een stad met miljoenen inwoners, en zonder efficiƫntie en organisatie wordt het dan al gauw een puinhoop. Maar je kan ook overdrijven!

Neem nou het rookbeleid. Je mag nergens meer in HK binnen roken. Prima. Ik als roker ben helemaal een voorstander van rookvrije dancings, restaurants enz, enz. T'is even wennen maar het is ook wel lekker. Maar dat je in de buitenlucht niet mag roken begrijp ik niet. Dat vind ik overdreven.Waarom mag dat niet? Nu mag je ineens niet roken op de terrassen boven op Elements. Maar je mag wel op staan van je stoel en dan naast het terras staan roken. Begrijpen jullie het nog? Het is dus niet dat ze die terrassen rookvrij willen houden. Het enige wat ze nu bereikt hebben is dat er niemand meer zit op die terrassen, want iedereen staat ernaast te roken! Laat die mensen toch zitten op het terras.

Vervolgens staan er grote asbakken naast muurtjes bij de bovengenoemde terrassen. Die muurtjes nodigen uit om erop te zitten. En dan kan ook makkelijk want het zijn hele brede muurtjes. Nou dat mag dus ook niet. Zodra je gaat zitten, komt er gelijk zo'n security jongen op je af om je weg te sturen. Waarom? Niemand weet 't. Het mag gewoon NIET. God verhoede dat zo'n plein gezellig zou worden. Dat iedereen zomaar ergens gaat zitten op een muurtje. Anarchie!!

Of zoals van de zomer toen Bibi liep te spelen met het water op het zelfde plein. Allemaal bedriegertjes die uitnodigen om te spelen met water op hete dagen. Nou dat mag dus ook niet. De security stuurde Bibi weg. 't Kind is 2 jaar! Waarom mag dat nou niet? Geen idee. Het mag NIET. Punt. Maak dan geen bedriegertjes!!

En tegenwoordig mag je niet na 11 uur 's avonds op die terrassen van Elements zitten. Waarom niet? Nou omdat misschien de mensen die honderden meters ervan af wonen en dan ook nog allemaal in enorme wolkenkrabbers wonen, er misschien last van kunnen hebben. Zit je net lekker buiten te eten, dan moet je naar binnen om 11 uur! Be-lach-e-lijk!! Maar nieuw beleid van het management van Elements. Ben benieuwd hoe lang ze het gaan volhouden. Want als de klanten weg blijven gaan ze dan het beleid aanpassen?

Maar wat dan wel weer kan, is b.v. hier in Minden Avenue, een parkeerverbod bord neerzetten en dat je dan als politieman de enorme rij geparkeerde busjes van onze Indiase medemensen voorbij loopt, die deze straat als logistiek centrum gebruiken! Dag in, dag uit! En weinig boete hoor. Helemaal niets.

Grr. Soms word ik echt kriegel van die belachelijke regeltjes.

2 comments:

Sanne said...

Gisteren gegeten op Civiq Square? Wij ook, en idd, we zaten op het terras en zagen hoe een roker werd weggestuurd. Twee meter verderop mocht hij zijn sigaretje wel opsteken (?). Nieuw beleid dus; wat een onzin! Dat van na elven wegwezen wisten wij niet, toen waren wij, met het Biebje, allang weer vertrokken. Nou, steek er nog maar lekker eentje op Ans, van je af ;-)

Yvon said...

Jee, HK lijkt zo net NL met onbegrijpelijke regeltjes;-)) Alleen hebben we hier geen security en doet de politie weinig aan het naleven van dergelijke regeltjes;-) Iig niet in een durp als Druten!!Soms heeft dat toch echt wel voordelen!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails