Friday, March 19, 2010

Roze dolfijnenWe hebben weer een ervaring achter de rug. En wat voor eentje! Deborah en ik zijn op jacht gegaan naar de Pink Dolphins hier in Hong Kong.Nou was dit voor mij niet de eerste keer, en elke keer als we met familie de boot op gingen, hebben we de dolfijntjes gespot. Maar zoals vandaag, zo heb ik ze nog nooit gezien! Ze kwamen steeds dichterbij, sprongen het water uit, klapten met hun staartvin op het water, we hoorden ze adem halen en kwetteren, en ze waren met veel! Heel veel! Vandaag waren er 3 groepen met ieder 6 dolfijnen aan het spelen rond de boot.

Volgens onze gids van de Dolphin Watch komen volwassen dolfijnen niet zo dichtbij de boot, maar vooral de 'jeugd' die aan het puberen is wil graag aan elkaar laten zien hoe dapper ze zijn. Zij leven ook altijd met een groepje bij elkaar. En laten wij vandaag nou net 3 groepen met hangjeugd hebben gevonden naast het vliegveld!

Ook de oude dolfijn Grinko die 25 jaar oud is kwam voorbij zwemmen! Grinko is te herkennen aan het litteken rond zijn hoofd. Dit is gekomen omdat hij in een visnet was gezwommen en daar jarenlang mee heeft rond gezwommen. Op een goede dag was het net weg maar het litteken is nog goed zichtbaar.

Deborah en ik hebben genoten! We zagen er veel en van zo dichtbij! Het weer was zalig. Briesje, zonnetje en dus nu verbrand! Helaas ben ik nu nog steeds zeeziek. Ik zwalk nog steeds rond in mijn eigen huiskamer, maar dit had ik echt niet willen missen! Foto's hebben we niet zo veel gemaakt maar filmpjes des te meer. We hebben 2 batterijen en 3 memory cards vol geschoten! Met foto's ben je toch steeds te laat. Maar de foto's die we hebben gemaakt zijn hiernaast te vinden!2 comments:

simone said...

Jemig, wat zijn jullie mazzelaars zeg, je kon ze bijna aanraken. Geweldig, ben jaloers....... Enne Deborah, je hebt dat kindje toch wel weer aan haar mama teruggeven??? :)

Lody said...

Ha Deborah, dat is wel echt fantastisch. Zo dicht bij. Ben ook wel een beetje jaloers hoor.

En wat zijn de plannen voor het weekend? Zal vast wel weer heel errug leuk zijn.

Liefs en dikke kus voor allemaal,Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails