Wednesday, November 17, 2010

17 November

1976
De zomervakantie is voorbij en ik zit in het biologielokaal van meneer Holwerda. De absentielijst wordt doorgenomen en bij 1 naam blijft het stil ...'Michel Honing?' Geen antwoord. Niemand kijkt op of om en de les begint.

De volgende dag sta ik op het schoolplein als er een nieuwe leerling het schoolplein op fietst. Ja, de MAVO in Nunspeet is zo klein dat je gelijk een nieuw gezicht er uit pikt. Wie is dat dan? Lang krullend haar tot over de schouders, een spijkerjas tot op de knieƫn, een hoge spijkerbroek en blokhakken! Allemaal nieuwe dingen voor Nunspeet!


Even later zitten we weer bij meneer Holwerda in de klas. Achter mij zit die gozer met dat lange haar. Als de naam 'Michel Honing" wordt geroepen wordt er geantwoord. 'Het is Michiel Honig hoor!' hoor ik achter mij. De leraar begint een gesprekje en vraagt waar hij vandaan komt. 'Den Haag, we zijn gisteren verhuisd!' Oh my God! Hij komt uit de grote stad! Daar kan niets goeds van komen!

Dat jaar blijkt dat die Michiel Honig flink wat aandacht krijgt van het vrouwelijk schoon. Ze gooien zich zowat voor zijn voeten. Be-la-che-lijk! Ik snap niet wat ze in die gozer zien!

1977
Opnieuw deel ik de klas met Michiel. Eigenlijk best wel een leuke jongen. Je kan vreselijk lachen met hem en zo stoer als hij er uit ziet, zo aardig is hij tegen iedereen! Hij houdt niet van 'groepjes' en praat zelfs met types die vaak gepest werden. Onrecht, daar houdt hij niet van! Hmm...dat kuiltje in de kin en dat spleetje tussen zijn tanden staat eigenlijk best charmant...

November 1977
Het schoolfeest staat gepland op 17 november. Michiel komt naar mij toe en vraagt of ik ook ga. Eigenlijk houdt hij niet van die feesten maar als ik ga, komt hij ook! Mijn hart maakt een klein sprongetje! Die feestavond was hij er inderdaad. En we hebben de hele avond gelachen, gepraat en gedanst...

EHBO oefenen
En zo, beste mensen is het gekomen. Na 33 jaar mag het haar dan zijn verdwenen, de blokhakken ingeruild voor sportschoenen, en het spleetje tussen de tanden is dichtgegroeid, maar hij is verder nog steeds dezelfde leuke gozer!


Have a nice day!
Enhanced by Zemanta

5 comments:

simone said...

Zus je hebt helemaal gelijk, het is en blijft nog steeds een leuke vent en ach aan ons is in de loop der tijd ook het een en ander verandert, zullen we maar zeggen. Op naar de volgende 33 jaar. Jullie zijn echte "Highschool Sweathearts" romantisch..... zucht ......

Lody said...

Wel en ik sluit me volledig aan bij de vorige spreker. Chiel je bent nog steeds een leuke vent en jij Ans jij bent en blijft nog steeds een ontzettend knappe vrouw maar niet minder belangrijk heel erg lief! Blijven jullie aub in ieder geval nog eens 33 jaar bij elkaar en als het kan nog veel meer.

Dikke kus,
Lody

Sanne said...

Het blijft zoet :-)

Arlene said...

Het feit dat jullie zo lang al bij elkaar zijn,het samen zo leuk hebben geeft al aan dat je toen een goede keus hebt gedaan.samen zijn jullie voor elkaar bestemd geweest en eerlijk gezegd,chiel je ziet er nu stukken beter uit!:)

Mickey said...

oh, wat lief!!!!
Leuk om te lezen 'hoe de dingen gekomen zijn'

Lekker ding zijn jullie :-), allebei (of komt dat heel verkeerd over,hihi!!??)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails