Thursday, November 25, 2010

Maybe later...

Soms heb je een periode dat je kriegel van alles en iedereen wordt. Dan valt China even over je heen als een natte krant. Het enige wat je dan wil is die natte krant van je afslaan!

Zoals onder andere de overvolle straten en stoepen, het overdreven bureaucratisch gedrag, de taxichauffeurs die pompend gas geven, de copywatch verkopers, mensen die aan het eind van de roltrap eens uitgebreid gaan kijken welke kant ze dan eens op zullen gaan, kortom ik denk voor iedereen die hier wel eens is geweest, of woont, erg herkenbaar.

En dan, als je er zo genoeg van hebt, dan ga je eten bij Heaven on Earth. De naam alleen al maakt je rustig! De bedrijfsleidster met de prachtige naam Apple verwelkomt je dan met open armen, maakt gelijk een tafel vrij en zegt dan '1 Jasmine tea and 1 white wine?'

Dat voelt zo goed! Je voelt gelijk alle narigheid van je afglijden.

Chiel en ik keken op de menukaart. We hadden zin in allerlei lekkers. Onze keus viel op de 'spicy noodle soup', de knapperig gebakken runderreepjes, de 'tea smoked chicken' en een schaaltje groene groenten met oystersaus. Een voor een kwamen de gerechten op tafel. De geur was geweldig en smaak nog beter!

Terwijl we aan de spicy noodles aan het slurpen waren, kwam Apple vragen of alles naar wens was. 'It's perfect Apple', zei Chiel, 'but could I get 1 bowl of steamed rice?' Apple keek verbaasd. 'You have noodles!' zei ze. Chiel probeerde haar uit te leggen dat hij toch graag nog een kommetje rijst wilde. Je zag aan haar dat ze het er niet mee eens was...'uhm...too much,... maybe later...okay?'

En daar zit je dan met je goede gedrag. We keken elkaar aan en moesten toch wel even lachen. De hele week proberen mensen je van alles aan te smeren en bij dit restaurantje is het net of je bij je moeder op visite bent!

Al met al kreeg Chiel geen kommetje rijst...wel een toetje! Gratis, van het huis!


Have a nice day!

1 comment:

Mickey said...

:-)

ik had er laatst een (in Hangzhou)die zei: that's enough! toen ik nog iets erbij wilde bestellen...hahaha. Hij had overigens gelijk.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails