Tuesday, November 02, 2010

Op bezoek bij...

... Rina! Ze woont hier nog maar kort in Tai Po met haar man en kinderen. Vanwege het werk verhuisd. En wat woont ze daar geweldig!

Chiel zou met haar man naar China gaan dus ik ben gelijk maar meegereisd. Eerst per trein en daarna werden we opgepikt door ze met de auto. We hebben gelijk het nieuwe kantoor bewonderd en toen naar hun prachtige huis! Na de koffie gingen Chiel en Paul per minibus naar het treinstation op weg naar China.

Busje komt zo!
Het kleine dorpje, ik ben even de naam kwijt maar het is in de buurt van Tai Po, is gelegen tegen een heuvelrug. En de voordeur grenst aan een natuurgebied. Apen lopen rond, prachtig uitzicht over de vallei en de stilte overvalt je...Echt heel erg mooi!

En dan het huis!! Want het is een echt huis!! Om jaloers op te worden! Compleet met carport, achtertuin, grote woonkamer, echte keuken, echte grote koelkast (die ik even moest omarmen), veel grote ramen, open haard, 4 enorme ruime slaapkamers met inloopkasten en balkonnetjes! Voor Hong Kong begrippen ongekend! Tja het is het een of het ander, of je zit in het buitengebied in een kast van een huis of je zit midden in bruisend HK op een ieniemini flatje...

We hebben lekker op z'n Nederlands aan de koffie gezeten met cake, tips en ideeën uitgewisseld, gelachen, een broodje gegeten uit de broodbak machine en daarna zijn we naar Tai Po Market gegaan per minibus! Zo kon ik haar nog een marktje laten zien daar waar ze nog nooit was geweest! Ook zijn we even de tempel ingelopen die ineens voor ons opdoemde midden op de markt!



Het was verfrissend om met iemand te praten die hier nog maar net woont, alles met nieuwe ogen ziet, die per fiets boodschappen doet en van plan is te gaan kamperen in Sai Kung! Haar tienerkinderen vinden het geweldig hier, vinden de scholen helemaal gezellig, en ze zwemmen/fietsen/judo-en en wandelen wat af.

Het was een heel gezellige dag!


Have a nice day!

1 comment:

Mickey said...

Tai Po - dat is Kowloon :-)!!!! (of in elk geval geeeeeen HK island)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails