Tuesday, April 03, 2012

Eigen huis en tuin....of balkon


Ik zou mijn hele balkon al vol willen hebben met bloemen. Maar zonder auto, en dus zonder een achterbak, is dat niet te doen. Beetje voor beetje moet het gebeuren want ik moet met de metro. En je armen vol hebben met planten in de mensen massa is een verzoeking. Plus dat je van die hele lange armen krijgt. En dan moet je nog alle planten verpotten want de bloemen lijden aan hetzelfde syndroom als de mensen hier. Te weinig ruimte, en met te veel in 1 potje! Dus er moeten dan gelijk nieuwe potten en aarde gekocht worden.


Zondag ben ik met Chiel naar de bloemenmarkt afgereisd. Een paar extra handen is altijd makkelijk plus dat het veel gezelliger is natuurlijk. De potten zijn nu binnen maar nu de aarde. Natuurlijk kan je zakken met potgrond kopen op de markt, maar de meeste stalletjes waar je voor weinig veel kan kopen, doen niet aan thuis bezorgen. Heel jammer. Maar ook daar had ik iets op gevonden!Park'nShop! Die bezorgen mijn boodschappen die ik online bestel en zij hebben ook potgrond! Dus ik bestel online 20 zakken potgrond. Ach dan staan ze maar vast klaar, dacht ik zo. En laten we eerlijk zijn, een zakje met 4 liter potgrond, daar kan je net niets mee. Alles ging goed, tot dat de bezorgtijd in zicht kwam. Ik kreeg een telefoontje van Park'nShop. Ze hadden maar 8 zakken potgrond of dat ook goed was. Out of stock. Jammer maar ok. Breng ze maar.

En nu staat mijn Bougainville te rillen van geluk! Uit het veel te kleine potje in een lekker ruime pot om goed te groeien! Alle 8 zakken zitten er in dus ik moet weer even wachten voordat ik nieuwe zakken kan bestellen. Maar is die mooi of niet?


5 comments:

simone said...

Zo die staan er weer lekker bij!!! Leuk die orchidee is ie nou met mos op een plankje gewikkeld??? Ziet er goed uit!!!! Meende te zien dat die Bouganville stond te knipogen naar me van tevredenheid!!!

anja said...

heel veel plezier van je mooie balkon en erg bedankt dat je simono zo'n geweldige vakantie hebt bezorgd ze kwam stralend thuis.en nog een ding je kan geweldig verhaaltjes schrijven groetjes van anja vriendin van siempie

Ans said...

@ Simone: Klopt! Een plankje met orchideen omwikkeld met mos en touw! Heb ik toch mijn Bangkok-bloementjes!
@ Anja: bedankt voor het compliment ;-)

Ans said...
This comment has been removed by the author.
Arlene said...

Ziet er heel cosy uit!Leuk he om zo bezig te zijn en je balkon zo mooi te maken!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails