Sunday, April 22, 2012

Kado

Ik schreef al dat Jesse zich had ingeschreven voor een 1/4 triathlon. Hij is druk bezig met trainen en met zichzelf moed inpraten. Voor Chiel is het een ander verhaal. Hij wil graag mee trainen met Jesse maar echt dezelfde race lopen/fietsen en zwemmen, daar heeft Chiel geen zin in. Dat lopen en fietsen zit wel goed maar vooral dat zwemmen...

Iedereen wil hem van dienst zijn. Zo hebben Jesse, Mark en Loes al aangeboden Chiel te helpen met het zwemmen. Maar tot nu toe heeft Chiel vriendelijk bedankt. Die ene zwemsessie in Kowloon park heeft geen goed gedaan. Het viel vies tegen.

Toch geeft Jesse niet zo maar op. Oh nee. Het leek hem zo leuk om samen die race te doen. We hebben al toegezegd dat we zeker komen kijken in Phuket. Maar toch is Jesse daar niet helemaal tevreden mee. Dus gisteravond toen we op het balkon zaten kreeg Chiel een paar kadootjes van Jesse in de hoop Chiel te kunnen inspireren en alsnog mee te doen.

Kado 1:


Kado 2:


Met zo'n badmuts moet het toch wel lukken! Wie weet zijn er ook wel bijpassende vleugeltjes voor om de armen ;-)

Ik zei al dat we gisteravond op ons balkon zaten. De enige dag van de hele afgelopen week die we droog hebben doorgebracht! Het was heerlijk buiten. Dus natuurlijk werd de BBQ onder het zeiltje vandaan gehaald. 

We hadden afgesproken met Rain, Lydia en Steve om te bbq-en maar schijnbaar hadden ze mij een what's app gestuurd met de mededeling dat ze waren verhinderd omdat ze voor het werk naar Macao moesten. Bij mij is dat berichtje pas gisteravond, een half uur voordat ze zouden komen, binnen gekomen. Echt een bagger telefoon, dat ding van mij. Heb er veel problemen mee maar gisteren was toch wel een hoogtepuntje. 

Nou hadden we al aan Jesse gevraagd of hij zin had om ook te bbq-en maar hij was wat wazig. Kan liggen aan de jetlag want hij heeft 1 anderhalve week weer wat afgevlogen en gereisd. Maar toen ik opnieuw belde om 6 uur om uit te leggen dat ik voor een weeshuis aan eten klaar had staan, stond hij binnen een kwartier op de stoep!

Ik had natuurlijk al van alles klaar staan. Grote tijgergarnalen, een vis, zalm en asperges in een rookzak (het was zalig Simone en nog bedankt voor die zakken!) en mijn enorme lamb-chops van de Australische slager! Nou ik wil niet veel zeggen maar die chops waren out of this world! Ik had ze ingesmeerd met een Marokaanse droge rub en Chiel heeft ze 'to perfection' op de bbq gebakken. Heerlijk. En de zalm met asperges in zo'n alu-zak is super. 20 Minuutjes op het vuur. 10 Minuutjes laten rusten, en de meest sappige en malse zalm is het resultaat. En dan had ik natuurlijk ook nog mijn pavlova klaar staan...niemand had trek maar toch was die pavlova ineens voor de helft op!

En ik mag van de week weer naar mijn Australische slager! YEAH!!


5 comments:

Simone said...

Mazzelaar!!!!! Werken super he, die zakken? Heerlijk smaakje eraan en een kind kan de was doen!! Dikke xx

Fiona Teeuw said...

Die badmuts is echt prachtig! Dan kan je tegen Jesse toch geen NEE meer zeggen!

Rina said...

Hee Chiel. Ik kan je de hulp van Loes hulp aanbevelen, Ze heeft 5 jaar lang elementair zwemles gegeven (zeg maar voor beginners). Dan moet dat bij jou toch ook wel lukken .....
Knuffel van de familie

Mickey said...

En heerlijk zondagavond BBQ part 2 en wij mochten meegenieten, was weer superlekker! Die zakken zijn echt goed! X M&J

Simone said...

By the way, Chiel die badmuts doet wel iets voor/ met je hoor!!!! WAUW, Ian Thorpe eat your heart out, Micheal Honeybee is comming!! Hihi.....

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails