Thursday, April 12, 2012

Mensen kijken

Na een lang voorjaar met heerlijke temperaturen is het weer omgeslagen. Het is zomer in Hong Kong. Bloedheet. Klam. Brandende zon.

In de morgen kan ik echt niet op het balkon gaan zitten. Je brandt weg! Volle zon recht op je koppie. Maar daarentegen geniet ik volop van de middagen. De zon is dan achter de gebouwen verdwenen en wat rest is een zalig briesje. Heerlijk.

Elke dag voel ik me echt bevoorrecht dat we, na al die jaren, een terras hebben. Ik tut wat aan. Loop rond met m'n kopje koffie in de hand. Hang nog een wasje op, buiten! Pluk de uitgebloeide bloemetjes uit de planten, veeg de havermout weer bij elkaar, tuur stiekem over de rand van het balkon waar ik lekker ongestoord naar mensen kan kijken.


En zie dan hoe onze 4 Indiase kleermakers hun waar willen slijten aan vooral de blanke toeristen. Hoe ze op een drafje richting de toerist lopen en dan die ene stompzinnige vraag weer stellen 'Taylor suit? Very nice!'...


Of hoe de schoonmaak dames elke dag opnieuw met hun hoge druk spuit het plein te lijf gaan. Elk blaadje wat op de grond ligt moet er echt aan geloven. Met bruut geweld wordt hij een putje ingeblazen... Of hoe de bussen, vol met mainland Chinezen, achter elkaar parkeren en ze allemaal in ganzenpas achter de gids aan, het Beijing restaurant ingaan. Zat waarschijnlijk bij de prijs van de toer inbegrepen...En hoe de kantoor mannetjes in hun zwarte kostuums met z'n allen tijdens de lunch pauze, de noedelshop bestormen...Of hoe sommige mensen stiekem een blik werpen in de sex-shop bij ons op de hoek...


Maar ik heb ook bezoek van de vogeltjes uit de buurt. De mussen tjilpen honderd uit in het perkje precies tegenover mijn balkon. Gistermiddag zaten ze allemaal op een rijtje uitgebreid te badderen in het zand. Vlogen de duifjes heen en weer en zat mijn grote onbekende vogel zijn dagelijkse concert te geven in de boom op het plein.

En dan het uitzicht op Hong Kong Island. Super! Vooral als de zon in de middag de gebouwen in warm geel kleurt.


En dat allemaal van een balkon op 4 hoog in hartje Tsim Sha Tsui...


3 comments:

Simone said...

Ohhh ik kan me helemaal voorstellen hoe dat gaat....... want echt meis, jullie hebben een prachtig appartement met als superbonus dat heerlijke terras/ daktuin!!!!! Geniet er lekker van! Denk er met heimwee aan terug!!!

Anonymous said...

Na al die jaren in jullie kleine maar oh zo gezellige huis nu lekker genieten van je balkons. En niet te vergeten het prachtige uitzicht, nu maar ook vorig jaar prachtig op de haven. Ook ik denk vaak met heimwee aan HK en aan jullie, dit jaar niet maar ik kom, natuurlijk als het mag ook graag een keertje weer naar HK. Dikke kus en liefs, Lody

Arlene said...

Kan me helemaal voorstellen hoe je geniet!Nou kan je naar buiten wanneer je wil en je ziet van alles zonder dat men jou ziet! Nou gauw nog een parasol of zoiets zien te krijgen dan kan je er nog vaker zitten!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails