Saturday, April 21, 2012

Zandzakken voor de deur!

Ze hadden het wel voorspeld hoor. Regen en onweer. Maar als het kwik nog steeds rond de 25 graden schommelt, dan denk je, ok, we krijgen regen, so what? Honky's zijn nou eenmaal erg voorzichtig als het om het weer gaat. Op het weer-kanaal op tv stond de Amber rain storm warning al aangegeven. Dat wil zeggen dat er veel regen wordt verwacht, 30 mm per uur, en dat er overstromingsgevaar is. En nog steeds denk je dan, 'kom op, zo erg kan het niet wezen.'


En toen was het zo rond half 11 vanmorgen. De bewolking werd grijzer en donkerder en in de verte zag je de bliksem en hoorde je het al rommelen. Ik liep nog naar buiten om de planten water te geven, ja hoe dom kan je zijn, en keek even in het afvoerputje wat we hier op het balkon hebben. Dat doe ik elke dag want de verhuurder had me al gewaarschuwd. "Keep it clean! It will overflow!" Ik heb gelijk wat dode blaadjes en een platgetrapte kakkerlak die gisteren voorbij kwam zwemmen in mijn gootje, opgeruimd en weg gegooid. Een prachtig schoon afvoerputje was het resultaat.


Voordat ik kon beginnen met water geven, voelde ik de eerste druppels al vallen. Van die vette grote regendruppels, die echt uit elkaar spatten. Dus ik naar binnen en de lucht werd angstaanjagend. Een vreemde kleur van grijs, geel en groen hing in de lucht. En het leek binnen al snel als of de avond was ingevallen!

En toen brak de hemel open!! Het heeft uren achter elkaar geregend. En niet een beetje, nee, het kwam echt met bakken naar beneden! Mijn afvoergootje liep vol en al heel snel kon het afvoergootje het niet meer aan. Het water stond gelijk met mijn stoepje die zo'n 7 cm hoger ligt bij de harmonica deur!


Ik zag ook dat het afvoerputje het water niet aankon. Het borrelde er over heen en aangezien dat het enige afvoerputje is op het balkon, vreesde ik even het ergste. Maar net voordat het water een weg wilde zoeken bij mij in de woonkamer, begon het wat zachter te regenen. Pff.


De rest van de dag heeft het geregend. Echt hard. Ik had mijn lunchafspraak met Chiel al afgezegd. Ik had weinig zin om totaal doordrenkt aan te komen bij hem voor een hapje eten. En dan is het leven een stuk relaxter als je binnen blijft en ineens niets meer hoeft.

En nu is het droog. Maar het is dan ook al bijna 2 uur 's nachts. Aan de stoep te zien is het nog maar net opgehouden met regenen. Ik hoop dat het morgen wat droger blijft. In ieder geval in de avond. Want natuurlijk krijgen wij morgen bezoek die komen bbq-en!

1 comment:

Anonymous said...

Als het regent dan regent het ook echt hè, kan me ook nog een paar van die buien herinneren. Maar gelukkig heb je een hartstikke leuk huis en ik vind je slaapkamer ook echt geweldig. Heel leuk gedaan, hoe kom je op het idee.

liefs en groetjes,
Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails