Saturday, April 07, 2012

De overtreffende trap van 'Uitdaging'

De allereerste sportieve uitdaging vond plaats zo'n 6 jaar geleden plaats. Ik kan het me nog goed herinneren. Het was op een terras. Er was drank. Veel testosteron. En er was groot spraak. De mannen gingen een halve marathon lopen. Dat niemand ooit zo'n afstand had gelopen, of had gelopen in het algemeen, was voor niemand een probleem. 


Maar goed er werd regelmatig getraind. De sneakers werden ingewisseld voor echte hardloop schoenen en de overmatige kilo's vlogen eraf. We waren allemaal diep onder de indruk toen ze echt allemaal de finish haalden van de Hong Kong halve marathon

Maar na een paar halve marathons te hebben gelopen en ergens halverwege 2010, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Chiel en Jesse besloten een hele marathon te gaan lopen. Dat wil zeggen Jesse opperde dat hij een soort van levens-lijstje heeft gemaakt en daarop komt o.a. voor ooit een hele marathon te lopen! Goh, dat is interessant, zei Chiel en voordat de avond om was, hadden Chiel en Jesse zich ingeschreven voor een hele marathon in Sydney! 

Ondertussen hebben de heren de hele marathon van Sydney en Parijs gelopen. En of dat nog niet genoeg was, werd er ergens in 2011 besloten om een nog grotere uitdaging aan te gaan. De Goofy in Orlando lijkt me geweldig zei Jesse. En natuurlijk ging Chiel overstag. Dat moet een heel bijzondere race worden zo over het terrein van Disney World in Orlando. Deze race heeft in januari 2012 plaats gevonden. En Chiel en Jesse hebben samen ook deze super uitdaging met goed gevolg gelopen! 

Het is nu april. Het was even stil qua races en uitdagingen maar het zal niemand verbazen als ik vertel dat er weer een nieuwe super uitdaging op de plank ligt. Begrijp nog steeds niet hoe het precies gegaan is. Jesse, Pim en Chiel gaan in juni een halve marathon lopen op Phuket. En daar circuleerden was mailtjes van rond. Opeens kwam daar een ander mailtje tussen door. Jesse had zich ook opgegeven voor een kwart-triathlon! 's Avonds zaten we aan de koffie met Jesse en voordat ik het goed en wel doorhad, hoorde ik Chiel zeggen dat het best een nieuwe leuke uitdaging zou kunnen zijn.

Pardon?! 

Een kwart triathlon bestaat uit: 1,8 km zwemmen, 50 km fietsen en 12 km hardlopen. 
Beide heren waren niet bang voor de 12 km hardlopen. Dat doen ze vaker en 4 keer in de week voor het naar het werk gaan. 50 km Fietsen is waarschijnlijk ook te doen. Het trainen hier in HK zal moeilijker zijn omdat ze hier niet echte fietspaden en routes hebben, maar ach, het moet te doen zijn.  Maar waar de heren toch lichtelijk benauwd voor waren, was het 1,8 km zwemmen. Maar ook dat is te trainen. 


In Kowloon Park is een zwemcomplex met 2 x 50-meter-baden, 1 x 25 meter-bad en een openlucht zwembad. En het is heel dicht bij. Allemaal dingen die in de overweging mee genomen werden...


Nou heeft Chiel nog niet toegezegd dat hij inderdaad met Jesse een kwart triathlon gaat doen maar hij gaat in ieder geval wel mee trainen! Dus de speedo met zwembril is gekocht! En vanmorgen was de eerste zwemtraining!


Het viel op z'n zachts gezegd een beetje tegen. Het zwemmen moest in het buitenbad omdat binnen gesloten was.


Het water was ijs-koud en borst-crawl van de ene kant naar de andere kant van het zwembad was net te ver! Jesse gaf Chiel les in de eerste beginselen van de borst-crawl maar water in z'n oren en een teveel aan ingeademde lucht en te weinig uitgeblazen lucht zorgde ervoor dat Chieltje na elke 3 meter weer proestend boven kwam! Gelukkig moesten ze daar zelf ook om lachen maar de uitdaging is er!

 

Om weer een beetje tot de mensen te komen zijn ze daarna nog maar de fietsenwinkel ingelopen om zich te vergapen aan al die mooie en vooral dure fietsen! Er is nog niets aangeschaft maar het vooronderzoek is in volle gang! 3 comments:

simone said...

Wat een uitdagingen zeg! Niet er eerst eindeloos over praten,neeee gewoon doen! Petje weer af......

Mickey said...

petje af inderdaad - maar toch moet ik er ook wel een beetje om grinniken. Lui en veilig vanaf de bank natuurlijk...go guys, succes!

Anonymous said...

HEREN EEN GEWELDIGE UITDAGING
MAAR MISSCHIEN KAN JOS JULLIE HELPEN MET FIETSEN UITZOEKEN HIJ HEEFT EEN MOOIE NIEUWE A.T.B FIETS GEKOCHT

JAN EN JANTINA

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails