Wednesday, April 18, 2012

Oranje cake

Omdat het bijna Koninginnedag is, een receptje voor Oranje Cake. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nog niet gebakken heb maar ik ben het zeker van plan!


  • 125 ml zonnebloemolie
  • 175 gr suiker
  • 2 eieren
  • 250 gr wortel, geraspt
  • 150 gr rozijnen
  • sap en rasp van een sinaasappel
  • 250 gr bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
Mix de zonnebloemolie en de suiker in een kom. Klop er een voor een de eieren door. Schep er de geraspte wortel en rozijnen door. Daarna de sinaasappelsap en rasp.
Meng in een andere kom bloem, bakpoeder, kaneelpoeder, nootmuskaat en zout. Schep het wortelmengsel erdoor en doe het beslag in een ingevette cakevorm of tulband. Bak de cake in 1 uur en 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 150 graden gaar en goudbruin. Haal de cake uit de oven en stort hem direct uit de vorm om af te laten koelen op een taartrooster. Versier eventueel met een vrolijk oranje lint!

Yammie yammie!


1 comment:

simone said...

Ga ik ook maken, jammie!!!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails