Saturday, April 14, 2012

Zaterdag

Zoals ik al eerder schreef, het is even wennen dat we hier in 27 graden zitten met gevoelstemperatuur van 34 graden! De klammigheid is weer helemaal terug van weg geweest...

Zo stond ik gistermorgen na het douchen in onze kasten-kamer en afdrogen had totaal geen zin. Het bleef in straaltjes van me af lopen en alles wat je aan wilt doen, plakt gelijk vast op je huid. En dat is lastig als je een t-shirt aan wilt doen en alles in een hoopje op je rug vast lijkt te zitten. Nadat je dan eerst een kwartier lang met je handdoek de straaltjes van je gezicht afdroogde bedacht ik me ineens...airco! Tuurlijk! Helemaal vergeten door die heerlijke lente weken!

Ik pak de afstandsbediening, druk op 'start' en er gebeurde helemaal niets! Nieuwe batterijen erin dan. Zou kunnen dat die leeg zijn. Opnieuw 'start' en wederom niets! Ah! Misschien is die knop, die op de muur zit onder elke airco hier in huis, nog niet om. Ik tuur en zie ...helemaal niets! Hmmm...het zal toch niet achter die overvolle kasten staan? En natuurlijk was dat wel het geval! Er zat dus niets anders op om eerst de kast te verslepen en op de knop te drukken die achter de kast verstopt zat. Ondertussen stond ik zo'n beetje te verdrinken in die kasten-kamer want de straaltjes waren veranderd in kolkende rivieren...Maar hoera! De airco deed het en binnen no time waren die kolkende rivieren weer veranderd in ijspegeltjes. Ik moet zeggen dat het een stuk beter ging toen ik de airco van de 16 graden afhaalde en naar een comfortabele 22 graden drukte....

Ik heb gisteren weinig gedaan moet ik zeggen. Ok, ik moest wel even naar de supermarkt en ik heb mijn stukje lopen weer gedaan maar daarna crashte ik op de bank. Mijn hemel wat een hitte! In de middag ging het een stuk beter en was het zalig met dat briesje.

's Avonds rond 10 uur kwam Chiel weer thuis. Hij was naar Shanghai geweest voor 2 dagen. Gesproken met onze nieuwe man die het heeft overgenomen van Paul en tegelijkertijd een ander mannetje ontslagen. Niet leuk om te doen natuurlijk maar soms kan je niets anders.


En nu is Chiel op de sportschool. Helemaal happy ging hij vanmorgen op weg naar The One waar de sportschool op de 9de verdieping zit. Ik ben mee geweest toen hij ging inschrijven en het uitzicht is daar waanzinnig. Alle loopbanden staan zo opgesteld dat je lekker naar buiten kan kijken over Kowloon park.


Vandaag moet hij waarschijnlijk thuis werken en dan gaan we vanavond eten bij Elvis met Minke. De dochter van Tim en Manon die hier is om verslag te doen van de beurs. Grappig. Ze had van haar vader gehoord dat ze daar echt heen moest gaan. En morgen gaan we naar Sai Kung met Minke. Ik haal haar op en dan stappen we de taxi in daarheen. Chiel gaat eerst naar het vliegveld om klanten op te halen en hij komt dan met klanten en al ook naar Sai Kung. Gaan we gezellig met z'n allen aan de vis!

Hebben we toch nog iets van een weekend!


1 comment:

Arlene said...

Was de vis lekker? Kan ik me nog goed herinneren!Gelukkig dat je airco het doet en geniet verder maar van het mooie weer want hier blijft het al dagen te koud!Ben ook knap moe,zo'n pup gaat je niet in de koude kleren zitten maar het is een schatje!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails