Tuesday, September 25, 2012

Bijpraten

Wat is er allemaal gebeurd vanaf donderdag?

Donderdag was de laatste dag van Bjorn in Hong Kong. De afgelopen 3 dagen was hij met zijn vader en Chiel is Shenzhen geweest in de fabriek. Hij vond het helemaal geweldig en indrukwekkend. Hij heeft zelfs met wat Chineesjes gewerkt en dingen uitgezocht en dat alleen was al iets bijzonders natuurlijk.Die avond zijn we met z'n vieren gaan eten in het favo-restaurantje van Berry. Mortons of Chicago Steakhouse. Geen verrassing dus. Een steakhouse. Maar na 3 dagen in China te hebben gebivakkeerd lag het in de lijn der verwachtingen, hihi. Bjorn en Berry gingen ieder aan de grootste steak ever. En ze aten hem helemaal op! Zij helemaal blij en Chiel en ik genoten van onze Crab Cakes. Zo lekker!

Vrijdag vloog Bjorn weer naar NL en gingen Chiel en Berry weer hard aan het werk. En dat maakt hongerig. Dus ik had een tafeltje geboekt bij 1968. Bij Annie. Het was weer ouderwets lekker. En als je het goed bekijkt heb je daar niets anders nodig dan nasi met sate. Want die sateetjes zijn 'da Bom'! Berry heeft dus nog een extra portie van de sateetjes besteld gemaakt van tenderloin. Een schot in de roos, dit restaurant.


Zaterdag werd er opnieuw gewerkt. Berry en Chiel gingen weer naar kantoor en ik heb eerst heerlijk gelopen en daarna het nodige huishoudelijke werk verricht. Rond 3 uur kwam Chiel weer thuis. En omdat zo'n weekend dan maar zo kort is, hebben we 's middags gezellig even door de stad geslenterd. In ieder geval tot hoe ver het ging, want Chiel heeft nog steeds last van zijn rug.


Halverwege hebben we een frozen yoghurt ijsje gehaald in the One. Ik ben geen ijs mens, maar dit is echt zalig. Vooral al die toppings die je erop kan gooien is een feestje! Naast ons stond een jochie van 3 met zijn moeder een ijsje te maken en het was hilarisch. Hij was helemaal blij en stond te springen toen de aardbeitjes er op gingen. Het was echt lachen.

Zaterdagavond werd afgesproken om bij Heaven on earth te eten. Jos zou deze keer ook meegaan want hij was eindelijk in HK. Hij was de hele week op tournee geweest langs alle leveranciers in China. En ik zou eerst wachten op de Ikea die mijn stellingkasten zouden brengen. Natuurlijk duurde het allemaal langer dan verwacht omdat ik na bellen er achter kwam dat de Ikea alweer richting het warehouse was gegaan. Volgens hun klopte het adres niet. Onzin want we wonen er echt, maar goed. Een uur later werden dan toch de kastjes gebracht en kon ik eindelijk naar de mannen toe op Knutsfort Terrace.

Zondag was een prachtige dag. Berry stelde voor om 's avonds in Stanley te eten aan de waterkant en dat is natuurlijk niet af te slaan. Dus na de lunch vertrokken we richting Stanley. Altijd leuk. We hebben wat rond gelopen en daarna gingen de mannen aan een wijntje en ben ik nog lekker in m'n eentje de markt op gegaan. Dat gaat toch beter in je eentje dan wanneer 2 van die mannen met een quasi geïnteresseerd gezicht op je staan te wachten.Daarna liepen we naar het restaurantje in het voormalig politiebureau aan de waterkant van Stanley. Het werd Spaans en om precies te zijn paella. Heel erg lekker en ik moet zeggen dat het witte wijntje enorm goed smaakte. Het was een heerlijke dag.

Maandag vertrokken Chiel en Berry naar Shanghai. En ik vertrok naar het HK Museum of History. Ik had een kaartje gekocht voor de speciale tentoonstelling van de Terracotta Warriors uit Xian. En wat een gave tentoonstelling was dat!!

Kleed vanaf de grond gezien

Kleed vanaf de brug gezien

Het museum verkoopt maar een x-aantal kaartjes per dag en op speciale tijden, voor de lieve som van 10 hkd oftewel 1 euro, waardoor je als bezoeker alles goed kan zien en je niet overlopen wordt door vooral onze mainland Chinese vrienden. Ik heb echt genoten en de prachtige introductie film waar je echt midden in staat, is geweldig! Als alle musea zo zouden zijn, dan zou ik veel vaker gaan, hihi.De rest van de dag heb ik eigenlijk zitten wachten op onze PCCW monteur. Maar dat is gelukkig nu in orde.

Gisteravond was er een enorm onweer in HK. Het kwam echt met bakken uit de hemel! En het flitsen ging nonstop de hele avond en nacht door. Op zich niets mis mee, ware het niet dat natuurlijk allebei de balkons weer overstroomde.

Dus eerst mezelf zeiknat laten regenen om het afvoerputje schoon te houden op het grote balkon. Wat ik erg eng vond omdat het maar bleef flitsen en ik mezelf al zag liggen, in het water op het balkon, want het water stond weer tot aan de deur. En daarna mocht ik aan de bak in de bijkeuken. Het afvoerputje is in de bijkeuken en dat putje kon de enorme hoeveelheid water gewoonweg niet aan. En de regen kwam gewoon door de schuifdeuren! Dus daar stond ik dan...zeiknat...te dweilen om 1 uur 's nachts!

In ieder geval zijn de lambo van Viggo en de fiets van Jesse gered van verdrinking! En mijn nieuwe stellingkasten hebben de overstroming overleefd!


3 comments:

Arlene said...

Fijn dat je weer online kunt,ik kijk elke dag en als je dan een paar dagen niets op je blog hebt kunnen zetten dan mis ik het gewoon.Wordt wel erg hongerig van al die lekkere maaltijden!!

Ans said...

Ik heb het ook gemist Arlene! Vind het altijd zo gezellig om de commentaren te lezen! XXX

Rina said...

Heerlijk om weer bij te lezen. Dadelijk in het echt, nog fijner.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails