Tuesday, September 18, 2012

Dagje uit

Berry is nu in HK en deze keer is Bjorn meegekomen. Hij wilde wel eens kijken hoe dat nou gaat in zijn vaders bedrijf.


Zondagavond heeft Chiel ze opgehaald van het hotel en hebben we Chinees gegeten bij Heaven on Earth. Altijd lekker alhoewel het voor Bjorn de eerste keer was dat hij echt Chinees kreeg te eten. En het beviel prima. Daar hebben we een plan gemaakt om de volgende dag met z'n tweetjes eens te kijken bij de Big Budha. Chiel en Berry kregen klanten op bezoek en daar was voor Bjorn niets aan natuurlijk. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Nadat ik Bjorn had opgehaald van kantoor zijn we naar de trein gegaan die ons naar Tung Chung bracht. Ik had natuurlijk uitgebreid verteld hoe leuk het was om met de kabelbaan helemaal naar boven te gaan dus we hadden er helemaal zin in. Aangekomen en wat bleek? Kabelbaan dicht! Voor 1 week gesloten vanwege onderhoud ingaande op maandag 17 september! Wat een domper. Dan maar met de bus naar boven.


En dan zit je in zo'n bus. Haarspeld bocht na haarspeld bocht. Bah. Maar na ruim een half uur mochten we uitstappen. Ik moet zeggen dat we echt een mooie dag hadden uitgekozen want het was prachtig weer. Strakblauwe hemel en een graadje of 26. Helemaal goed dus.


Trap weer op, de Big Budha weer gedag gezegd, genoten van het mooie uitzicht, trap weer af, tempel in, rondje gelopen en toen naar Ngong Ping Village. Daar hebben we lekker wat gegeten en toen hup, de taxi weer in.


Op naar Tai O. Het vissersdorp op stelten. Het scheelt echt wel als je doordeweeks erheen gaat want dan hoef je niet te schuifelen achter alle andere toeristen aan. Bootje genomen om de dolfijntjes te bekijken, die zich natuurlijk niet lieten zien. Rondje gelopen en de rij in om met de bus weer terug naar Tung Chung te gaan.


We hebben het even geprobeerd maar toen zijn we toch de taxi weer ingestapt. Toch wel lekker hoor. In Tung Chung hebben we eerst wat gedronken. We waren een beetje uitgedrrogd. Toen nog even de City Gate Outlets in, nog een hardloopshirtje gekocht en daarna de trein weer in naar Kowloon. Ik geloof echt dat we op een ferry na, elk openbaar vervoer hebben gehad! En toen was het wachten op Chiel en Berry...bij de vernieuwde Thai!


Het was een heerlijke en heel gezellige dag zo met Bjorn!

2 comments:

Simone said...
This comment has been removed by a blog administrator.
miss honeybee said...
This comment has been removed by the author.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails