Friday, September 14, 2012

Lampionnetjes

Hong Kong is zich weer aan het voorbereiden op het volgende feest. Op 1 oktober is het National Day en we krijgen mid-autumn festival. National Day gaat gepaard met vuurwerk en natuurlijk de bezoeken van de diverse bobo's uit Beijing. Maar met mid autumn festival dan wordt het super gezellig in de stad!
Overal lampjes en lampionnen!

Bij Chiel voor kantoor, bij de Starferry worden de lampionnen al klaar gezet. Dat zijn altijd van die enorme taferelen. Op het plein bij ons zie je de eerste lampionnen ook al verschijnen. Leuk.

Gistermiddag toen ik echt he-le-maal klaar was met die drilboren, die trouwens al bezig zijn vanaf onze terugkomst in HK en ik mezelf echt niet meer kon horen denken, toen ben ik de taxi ingestapt en ben ik naar de flower market gegaan. Even wat anders aan het hoofd. Pff.

En daar is het al helemaal feest! Overal lampionnetjes...En het is een prachtig gezicht! Maar ze zijn ook vast voorbereidingen aan het treffen voor december. Voor de kerst! Absurd om te zien dat als het bloedje heet is, de eerste kerstbomen alweer de kop op steken. Nou ja, je kan maar beter op tijd zijn!


Het is nu nog bloedje heet met strak blauwe luchten. De laatste dagen 3 hot weather warnings gehad  maar ik geloof dat we volgende week een 'koude front' over krijgen. Ben erg benieuwd. De mensen worden al gewaarschuwd..'in de ochtenden wordt het maar 24 graden! Hou daar rekening mee!'

Waarschijnlijk heeft het allemaal te maken met de Super Typhoon die nu naast de Filipijnen raast en richting Japan gaat. Laten we het hopen. Maar niets is zo onvoorspelbaar als een typhoon...dat hebben we al eens meegemaakt.

Wat is een Super Typhoon?
What's the difference between a "super typhoon" and a regular typhoon? A super typhoon is the equivalent of a Category 4 or 5 hurricane, meaning it has maximum sustained winds of 150mph or more. It's basically a really intense typhoon, with the ability to produce high storm surges and torrential downpours, in addition to powerful winds.1 comment:

Mickey said...

Wat ziet t er weer gezellig uit met al die lampionnetjes!
Sterkte met de drilboren. X

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails