Tuesday, September 11, 2012

De pizzabakker


Toen wij zaterdagavond met Jesse gingen eten bij de Koreaan zei hij ineens 'Ben je morgen thuis? We hebben een verrassing voor je!' Huh?! Voor mij? Ik ben niet jarig, er zijn geen feestdagen in de nabije toekomst, dus waarom een verrassing voor mij?

'Omdat we graag bij jullie thuis komen en omdat het balkon zo leuk is en omdat we altijd kunnen blijven eten en gewoon omdat we het leuk vinden om te doen en omdat het ook eigen belang is!' Ik werd er gewoon emo van kan ik je vertellen maar tegelijkertijd werd het ook interessant. Wat kan het dan zijn?


In ieder geval werd boven de hotplate bij de Koreaan besproken dat hij en Mable zondagmiddag zouden langs komen om het cadeau te brengen en dat we dan gelijk pizza's gingen bakken op de bbq! Ik had zo'n pizza steen en zo'n houten pizzaschep gezien bij de Citysuper en mijn plan was om die eerst te halen, plus alle ingrediënten om lekker pizza's te maken.

Het plan werd getrokken. Jesse bood aan om de steen te halen en hij moest nog wat dingen halen die bij het cadeau hoorden. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Ik ging zondagmorgen boodschappen doen voor de pizza's, Chiel ging eerst nog naar kantoor om te werken, jazeker op zondagmorgen en daarna stapte ik de keuken in. Ik maakte een griekse salade en meloen met ham. Daarna alle lekkere dingetjes snijden die op een pizza zouden kunnen en om half vier ging de deurbel. Met 2 enorme boodschappentassen stonden Mable en Jesse voor de deur. Je zou Mable haast over het hoofd zien vanwege die enorme tas!


Het leek wel Sinterklaas! Het enorme pak pakte ik uit en wat denk je nou dat er in zat? Tadadada...een ijsmachine! En niet zo'n klein dingetje, nee, eentje met een heuse hendel om je ijs in een hoorntje te kunnen vullen plus 3 containertjes om chocolaatjes, hagelslag en zo in te kunnen doen! Wat een geweldig cadeau!!


Bij Jesse uit de tas kwamen verschillende soorten suiker, melk, slagroom, plus een pizzasteen, pizzaschep en een heuse deegroller! Wat een giller zeg! We begonnen alles in elkaar te zetten en de instructies te lezen en toen was er toch een lichte teleurstelling. Je moet de ijscontainer eerst 12 uur in de vriezer zetten voordat je ijs kan maken! Enorm balen natuurlijk maar we de container eerst maar gelijk in de vriezer gezet en na het eten zouden we eens kijken of we misschien toch niet een heel klein beetje ijs zouden kunnen produceren.

Maar eerst het pizzadeeg. Mable en ik stonden als profs te kneden en Chiel had het vuur al een tijdje aanstaan zodat de steen kon voorverwarmen. En toen kwam het mooiste...


Jesse is volgens mij in een vorig leven een pizzabakker geweest! Hij rolde het deeg uit en belegde met militaire precisie de pizza met lekkere dingetjes. Nou was het voor ons allemaal de eerste keer dat we een pizza wilden bakken op de bbq, dus aldoende leert men.

Na de eerste pizza bleek, dat we minder tomatensaus moesten gebruiken. Bij de tweede pizza bleek dat hij korter op de steen moest bakken en de derde pizza was de beste van allemaal! Want toen bleek weer dat de steen na een uur eigenlijk pas op de juiste hitte is. Dus de volgende keer moet dat vuur eerder aan en moet de steen langer voorverwarmen. En je hebt echt een deksel op de bbq nodig anders smelt de kaas niet!En toen werd het tijd om het ijs te maken. Het zal niemand verbazen dat dat dus niet lukte. Ik denk dat de bak net 2 uur in de vriezer stond dus ons vanille ijs werd vanille soep. Helaas pindakaas. Maar gelukkig staat de bak nu standaard in de vriezer dus mochten we aan het ijs, de frozen yoghurt of het sorbetijs willen, dan is het geen enkel probleem meer.


Van de week ga ik het op mijn gemakkie eens uitproberen om aardbeiden ijs te maken. En ik wil een ander recept voor het pizzadeeg uit proberen. Ik vond deze iets te droog.

Maar wat een super middag! We hebben heerlijk gegeten en het was een interactief etentje! Lekker eten, gezellige mensen en prachtig najaarsweer...wat wil een mens nog meer? Nou...uh...ijs!

2 comments:

Arlene said...

Wat lief van Jesse en Mabel,fijn zulke vrienden om je heen!
En die pizza's zien er lekker uit!

Simone said...

Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad, gezellig hoor en wat een schatjes Jesse & Mabel. En btw het water liep me in de mond van de Pizza's heerlijk( nu moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat tegenwoordig het water me al in mn mond loopt van een witte boterham met pindakaas, maar dát ligt geheel aan mijn "nieuwe" leefwijze, haha) dikke kus voor allemaal XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails