Monday, September 03, 2012

We zijn weer in HK

Ik zag dat het even geleden was dat ik een postje had geschreven. Dat kwam door een klussenbedrijf die onze dakgoten aan het vernieuwen waren en ons dakterras boven de keuken aan het vernieuwen waren. En daar kwam dan weer bij dat ik woensdag ziek werd en nu nog steeds niet beter ben. Maar ik begin bij het begin.

Dakgoten:
We hadden een verrotte dakgoot. Aan de voor en achter kant was het hout doorgerot en het zag er niet uit. Via werkspot.nl heeft Chiel een bedrijf gevonden die het heeft gemaakt. Je plaatst je klus op die site en dan krijg je reacties van bedrijven die dat zouden kunnen maken. Wij kregen dezelfde middag reacties van 3 bedrijven! En je krijgt gelijk referenties van klanten die deze bedrijven hebben ingehuurd. Ons bedrijf kwam uit Arnhem. En ze hebben prima werk verricht en ze waren nog gezellig ook! Terwijl ze bezig waren zag de opzichter dat ons dakterras er ook heel slecht uitzag en na met Chiel overlegd te hebben, hebben ze dat gelijk verholpen. Alle meuk eraf, oude tegels plus dakbedekking eraf en vandaag (Ben is thuis!) zouden ze het weer gaan opbouwen. Dakleer, isolatie en tegels er weer op.

Speciaal voor Mickey: Klussenbedrijf Expert Arnhem. www.klussenbedrijfexpert.nl en ze doen van alles! Nu nog wachten op de foto's die Ben zou maken van het dakterras. Maar wat een goed gevoel is dat nu alles weer tip top is! Aan de buitenkant dan wel te verstaan want binnen moet er ook nog wel wat gebeuren. Voordat we terug gaan naar NL in december gaan we weer zo'n klus plaatsen. Er moet ook nog geschilderd worden binnen in huis, de trappen, de wc, de badkamer...kortom nog genoeg te doen.

Griep:
Woensdagmiddag voelde ik een kriebeltje opkomen achter mijn ogen en het leek wel of ieder haartje recht op stond. Gelijk aan de paracetamol gegaan en aan de citrosan en die avond zijn we nog naar Andy en Marry gegaan. Andy was jarig geweest en net terug van vakantie in Italiƫ. Het was heel gezellig. Hij had Arlene en Martine met haar gezin ook gevraagd om langs te komen en wij hadden Lody meegenomen. Lekker bijgepraat, oude foto's bekeken en op weg weer naar huis voelde ik het al. De griep zette lekker door.

's Nachts werd ik echt ziek en vanaf dat moment heb ik alleen nog maar op de bank gehangen. En als ik me weer wat beter voelde wat met vlagen zo was, dan begon ik weer een kast op te ruimen en gelijk de troep weg te gooien.

Remy:
Remy is donderdagavond gezellig op bezoek gekomen. Kon nog net want zondag zouden we weer vertrekken. Met Jeff en Linn, Ben en Selena en Remy hebben we nog een hapje gegeten bij d'n Optie. Helaas zonder Rachida want zij moest werken. Jammer. En ze moet een beetje kalm aan doen...ze is nogal moe de laatste tijd...;-)) Vrijdagavond is Remy weer naar huis gegaan maar we zien ze nog in oktober. Ze gaan dan een maandje rondtrekken in Thailand en dan gaan wij denk ik een weekendje naar Bangkok om ze op te zoeken!

En toen kregen wij nog bezoek van Mari en Yvon. Ze waren net terug uit Zweden en gelukkig konden we nog bijpraten voordat wij weer zouden vertrekken naar HK.

Vliegen:
En nadat ik zaterdag voor pampus op de bank had gehangen, gebroken nachten had gehad vanwege het hoesten, alle inkopen waren gedaan om weer mee terug te nemen naar Hong Kong en de koffers weer gepakt stonden, toen was het voor ons weer tijd om op zondag naar Schiphol te gaan.

Helaas geen upgrade deze keer maar ik moet zeggen dat ik best geslapen heb. Voorover met mijn meegebrachte kussen op het tafeltje, maar desalniettemin lekker geslapen. Ook het hoesten was minder. Gelukkig maar want mijn middenrif doet gewoon pijn van het hoesten. De vlucht duurde maar 10 uur deze keer. En voor het eerst van mijn leven heb ik last gehad van mijn oren die zoooo dicht zaten tijdens het landen. Bah.

En nu zijn we weer thuis. Chiel is alweer aan het werk. Ik heb nog getracht om een paar uurtjes te slapen maar dat ging niet zo lekker. Onder ons huis zijn ze aan het renoveren. Club Paris is niet meer en nu staat een legertje mannen met drilboren alles te slopen. Heel fijn. Je kan jezelf niet meer horen denken...Dus ik heb het balkon maar opgeruimd. Er zijn heel veel planten gesneuveld...

Morgen zal het allemaal beter gaan! Chiel vertrekt naar China en ik ga de was dan maar doen. En de boodschappen. En stofzuigen. We zijn er weer!
4 comments:

Rina said...

Fijn dat jullie er weer zijn!
Ziek maar lekker uit, koffie komt daarna wel weer.

Mickey said...

Zou toch uit gewoonte bijna schrijven: fijn dat je er weer bent! 'k Was al bijna onderweg naar Agnes...Dank voor de website, gaan we zeker gebruiken, super!! Enne...probeer je nou iets te vertellen wat je (nog?) niet mag vertellen?!?!?!?
dikke X!

Ans said...

Jazeker!!!!

Mickey said...

LIKE!!!! XXX

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails