Wednesday, September 05, 2012

Reisje plannen

Als alles goed gaat, gaan Chiel en ik 23 november voor 1 week naar Japan! Eindelijk gaan we het doen. Weliswaar omdat Chiel daar de marathon van Osaka gaat lopen en daardoor komen we eindelijk in Japan terecht wat echt al jaren op mijn verlanglijstje staat.


Sinds ik de film 'Lost in Translation' heb gezien en wat zich afspeelt in Tokio, wilde ik perse naar Japan. Niet zo nodig naar Tokio maar wel naar Kyoto omdat de hoofdrolspeelster met de bullet-train naar Kyoto ging en daar rondliep in een prachtig traditioneel park. En ik moet zeggen dat de muziek van Air met 'Alone in Kyoto" dat gevoel wel versterkte.Maar Chiel heeft last van blessures. Sinds we in Phuket zijn geweest komt de ene na de andere blessure opzetten. Eerst had hij heel veel last van zijn rug waardoor hij zo'n 6 weken amper heeft getraind. Toen ging het met de rug wat beter en kreeg hij de afgelopen week in Druten weer last van zijn been. Eigenlijk zijn kuit. Heel vervelend maar hopelijk gaat het gauw beter. Hoe het ook gaat, we gaan in ieder geval naar Japan want je moet toch een ticket boeken en je kan nou eenmaal niet wachten tot een dag van te voren.

Silla en Steve gaan ook. Silla gaat de 8 km lopen en Steve komt aanmoedigen. Gezellig. Steve blijft  voor 3 dagen en Silla gaat na Osaka haar vriendin bezoeken in Kyoto.

Maar hoe gaat het er allemaal uitzien?

Ik was blij verrast toen onze reisagente vertelde dat we midden in het 'Maple leaf' seizoen in Japan zijn dan. Lijkt me prachtig om de prachtige gekleurde balderen aan de bomen te zien. Ze vertelde dat de meeste mensen naar Japan willen reizen tijdens de kersenbloesem periode in het voorjaar of tijdens het maple leaf season in het najaar.

Kersen bloesem periode


Maple leaf season

Vrijdags vertrekken we van Hong Kong naar Osaka. Daar checken we in in het Cross Hotel. Dit op aanraden van Silla die al vaker is geweest. Zij verblijven in het hotel er tegenover dus we kunnen elkaar opzoeken in het hotel. Zaterdag moeten we de startnummers halen en kunnen we verder Osaka verkennen. Zondag is de marathon en dan blijven we nog 1 nachtje in Osaka om lekker bij te komen van de inspanningen.

Maandags gaan we per bullet train van Osaka naar Kyoto. Daar checken we in in een Onsen hotel in Kyoto. Een 'Onsen' betekent 'hot spring' dus dit Japanse stijl hotel heeft een hot spring. In ons geval hebben we een prive-Onsen, wel zo fijn. Ik las in de Wikipedea dat in publieke Onsen, mensen met tatoeages geweigerd worden. Hoe klein de tatoeage ook is, omdat het van oudsher geassocieerd wordt met criminaliteit. En ik heb dus een kleine tatoe EN ik hoef geen blote Japannertjes in mijn badje.

Gion district

Meestal liggen de grote Onsen of Ryokan in het buitengebied maar die van ons ligt midden in de stad en is klein van opzet. Waar wij heen gaan ligt in de wijk Gion het Geisha's district! Je begrijpt, ik ben reuze benieuwd naar wat gaat komen!

We blijven maar 1 nacht in zo'n Onsen omdat ik niet weet hoe dat gaat bevallen. Alles is traditioneel Japans dus je zit op de grond, eet op de grond, slaapt op de grond. Voor alle zekerheid heb ik een normaal hotel geboekt voor de laatste 2 nachten. Misschien beter voor de krampaanvallen die gegarandeerd gaan komen na een marathon lopen.

We gaan lekker Kyoto bekijken en ons onderdompelen in dat heerlijke eten! We zijn reuze benieuwd. En dan vliegen we donderdag weer terug naar HK. Het is echt waar...je vakantie begint al bij het plannen!2 comments:

Mickey said...

Ik ga op zoek naar mn kyoto-aantekeningen voor tips! JALOERS! X

Simone said...

Had ik me toch een gezellig comment geschreven al zeg ik het zelf, druk IK weer op het verkeerde knopje!!! Grrr, ligt niet aan het blog als wel aan deze sufferd!!!...
Maar goed vind je plannen of eigenlijk al vaststaande ideen schitterend. Als Japan half zo mooi is als op de foto's kan ik al bijna niet wachten op jouw verhalen en foto's....... reizen wij heerlijk mee..... idd vakantie begint bij het plannen (en wij mogen heerlijk meegenieten) hihi
VOel je je al een bietje beterder??? Dikke xx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails