Thursday, September 27, 2012

Trainen in de vroege morgen

Bijna 8 weken geleden ben ik weer begonnen met hardlopen via een 5km-schema op mijn Iphone. Irma had me daar op geattendeerd en dat leek me wel wat. 3 Keer per week en kleine beetjes per keer en dat voor 8 weken lang. Zo moest ik b.v. op dag 1 van mijn schema, 1 minuut hardlopen, 2 minuten wandelen en dat 10 keer. En de beste man die mij van alles verteld op mijn Iphone, verteld me dus wanneer ik moet beginnen en wanneer ik kan stoppen door mijn muziek heen. Echt helemaal perfect!

Het ging lekker dat hardlopen en steeds liep de tijd meer op. Halverwege op dag 1 van week 4 was het al 8 minuten hardlopen, 1 minuut wandelen en dat 3 keer en eindigen met een 3 minuten tempoloop. Het was af en toe echt heel zwaar vanwege dat loeihete weer hier en de luchtvochtigheid die soms opliep tot 95%. Maar goed, ik heb volgehouden.


Een van de dingen die ik doe om het mezelf iets makkelijker te maken is dus vroeg opstaan. Half 6 gaat de wekker en dan is het nog donker buiten. Om 6 uur naar buiten en dan komt de zon net op. Prachtig is dat.


Het geeft een heel bijzonder sfeertje om zo vroeg buiten te lopen en de zon te zien opkomen. En het scheelt aanzienlijk in de hitte. Het grootste gedeelte van mijn loopje, loop ik nog in de schaduw van de gebouwen. Maar ga je een half uurtje later naar buiten, dan brandt de zon vol op je koppie en dan lukt nadenken haast niet meer, dus laat staan hardlopen.

Maar het is ook geweldig om te zien hoeveel vooral oudere mensen op dat tijdstip al buiten hardlopen of staan te gymen in kleine klasjes op het plein of tai chi aan het beoefenen zijn. Elke keer als ik buiten loop kom ik hetzelfde mannetje tegen van zeker in de 70 jaar die in sportbroek en ontbloot bovenlijf de hele boulevard afloopt. En elke keer roept hij steevast 'Goodmorning!' Geweldig!

Vanmorgen was mijn op een na laatste training van de 5 km. 28 minuten hardlopen, 1 minuut wandelen en 1 minuut hardlopen. En het ging echt lekker! Ik sta echt te kijken van mezelf!
Aanstaande zaterdag is de laatste training van de 5 km. Dan moet ik 30 minuten achtereen lopen!


Maar ik ga niet niets meer doen daarna. De maandag begin ik met de training van de 10 km. Deze training duurt ook 8 weken maar dan 4 keer per week! Dat moet ook wel want in mei staat een halve marathon op mij te wachten!Hopelijk gaat het snel beter met Chiel. Hij heeft niet meer gelopen sinds we terug zijn uit NL en hij baalt daar enorm van. Het is ook de omgekeerde wereld in huize Honig. Hij blijft in bed en ik sta vroeg op om te lopen! Voorlopig zijn de enige afspraken die hij heeft niet die met zijn hardloopschoenen maar met de fysio...

3 comments:

Simone said...

Wat ben jij ontzettend goed bezig, ben erg jaloers op je want heb mijn Evy voorlopig in de la liggen, wordt nl tussen nu en 3 maanden aan mijn grote teen geopereerd, en lopen is nu niet heel erg fijn. Dus lieve schat loop voor mij ook een km. of wat want je bent een enorme bikkel!!! Love you en ben heel erg trots op je!! XX

miss honeybee said...

Maar straks na de operatie gaat het weer helemaal goed komen met je! Ik weet het zeker!!

Mickey said...

Zooooooo goed!! Voor mij is vroeg opstaan alleen al een straf, laat staan t rennen! Xxx

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails