Monday, November 18, 2013

5 Kilo!

Vandaag weer naar fysio geweest. Aan de ene kant wordt het een beetje routine, de tripjes naar de fysio, maar aan de andere kant is het steeds weer spannend en bijzonder.

Afgelopen vrijdag kregen we als huiswerk mee, om buiten goed te oefenen met de wandelstok. En nadat we de nieuwe rolstoel hadden gehaald, zijn we over het plein gaan lopen. Lekker in het zonnetje. En het ging heel erg goed! Ik denk dat we zo'n 200 meter gelopen hebben. Kompleet met lichte hellinkjes. Chiel was helemaal blij en 's avonds hebben we dat gevierd met een etentje bij Wooloomooloo.


Want als je terug kijkt op het afgelopen jaar, dan was lopen, zelfs met brace en wandelstok, iets waar we heel ver van af waren! Vooral als ze zeggen dat je een dwarslaesie hebt.

Vandaag ging Chiel eerst lopen op de lokomat. Er volgde een assessment, en daarna zijn dagelijkse loopjes. Maar Eddy zette de ondersteuning op 5 kg! Zo laag zijn we nog nooit geweest! De knie en de heup hielden zich goed! Chiel was wel erg moe na het lopen maar super blij!


Hierna deed Eddy het apparaat 'af' maar liet hij Chiel nog wel in de trapeze hangen. Nu moest hij zelf gaan lopen, zonder enige ondersteuning, en de loopband werd wat sneller gezet. Pff, dat was heel erg emotioneel kan ik je vertellen. Het ging zo goed, en de concentratie op Chiel's gezicht...dat zal ik niet snel vergeten...2 comments:

Mickey said...

Zo heerlijk dat jullie zo goed gaan! Dikke kus!!!

Anonymous said...

Ja Mickey idd heerlijk. Wat een kracht en doorzettingsvermogen. Prachtig, word er een beetje emo van.

dikke kus, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails