Saturday, November 09, 2013

Bo Innovation


Na al die jaren waren we er nog nooit geweest. Maar waarschijnlijk omdat het uit de richting ligt, nogal aan de prijs is en ze werken met wachtlijsten, kortom te veel moeite om een happie te eten.

Nou hadden we wat verjaardagen te vieren. Lydia zag Sara afgelopen woensdag gezien, en Pam was gisteren jarig. Silla leek het een goed plan om daar de dames te verrassen en zo geschiede. Ze belde anderhalve maand geleden voor een tafel en we konden vrijdagavond terecht! Super!


Het restaurant Bo Innovation is nogal een begrip. De chef Alvin Leung jr. maakt 'deconstructed food' een beetje a la Heston Blumenthal. Hij heeft zelfs tv programma's zoals de Maverick Chef en doet dat in Hong Kong, Singapore, Indonesië en Thailand. We zaten dus niet bij de eerste de beste aan tafel! Elk gerechtje werd uitgebreid uitgelegd door het personeel. En het zit in heel leuk buurtje in Wanchai met een pracht van een balkon!


Het was een geweldige ervaring en we hebben het heel gezellig had met Silla, Steve, Lydia, Rain en Pam. Wij hebben met z'n allen gekozen voor CHEF'S MENU. En ik zou mezelf niet zijn als ik niet van iedere gang een foto zou maken. Dus enjoy!


We begonnen met deze HK klassieker als vervanger van het stukje stokbrood. Op elke hoek van de straat kan je deze wafels kopen. Altijd een zoete lekkernij maar hier waren de balletjes gevuld lente ui en pancetta.

Eerste gang Moa Tai Sour


 

Moa Tai is een Chinese rijstwijn die Chiel en mij sterk doet denken aan spiritus. Chiel zegt altijd, hiermee moet je de ramen schoonmaken en vooral niet drinken. De moa tai wordt veel gedronken op bruiloften en feestjes en iedereen neemt een borrelglaasje van deze drank en dat moet in 1 keer achterover geslagen worden.

Deze Moa Tai Sour was echter zalig en werd opgediend in de Emperor's cup. Prachtig zag het eruit! Zoals de naam al zegt, zat er onderin een schuimlaagje die een beetje zuur was en smaakte naar citrus.

Tweede gang Caviar - smoked quail egg, crispy taro


Het werd prachtig opgediend. De ei-nestjes kwamen in een zilveren boom op tafel. Het was ongelofelijk lekker. Het kwartel eitje was zacht gekookt, de caviaar met het bladgoud een beetje zoutig en het nestje was lekker knapperig!

Derde gang Dan Dan Noodles -  chilipepper, pine nut, crispy egg noodles, preserved chinese mustard, iberico ham 36, ikura, green apple.


Dan Dan Noodles krijg je normaal gesproken als soep. Een van onze favoriete gerechtjes bij de Chinees. Lekker pittig en de soep smaakt een beetje naar pindasoep. Dit kleine gerechtje was heel bijzonder en heel erg lekker!

Vierde gang Scallop - shanghainese 'jolo' sauce, crispy woba, sugar snap peas.


Ja, dit was wel een toppertje. De scallop in de wat zoete pittige saus, de knapperige rijst, het klopte perfect!

Vijfde gang Molecular - 'xiao long bao'


Xioa long bao is de dimsum waar gehakt en soep inzit. Dat heerlijke dimsummetje waar je heel gemakkelijk je mond aan kan verbranden omdat je niet verwacht dat de soep er in, zo allemachtig heet kan zijn! Deze Xioa long bao is anders...de soep, het gehakt, alles smaakt zoals het zou moeten zijn, behalve dat het er anders uitziet! Het rode streepje is de azijn met gember smaakt waar je normaal gesproken je xioa long bao in zou moeten dopen.

Zesde gang Tomato - 'pat chun' chinese vinegar, fermented chinese olives 'lam kok', marshmallow with green union


Het rechter tomaatje had zich volgezogen met een soort van Chinese balsamico azijn. Het middelste tomaatje was heerlijk zoet en de marshmallow smaakte echt naar lente uitjes! Heel bijzonder!

Zevende gang Red Fish - yunnan ham, mandarin peel, potato, shiitake mushroom, onion puree


Saai om te zeggen maar ook dit gerechtje was zalig!

Achtste gang Rock Lobster - sichuan hollandaise, chili, chinese leek dumpling, charred corn


De favoriet van iedereen!

Negende gang Sweetbread - oyster sauce, artichoke, pickled pearl onion, spring onion


Ik vond het heerlijk! Sweetbread klinkt in het engels erg lief maar ik wist dat dit zwezerik betrof. Ik heb het nieuws maar niet verteld aan alle Chinese vrienden ;-) Het blad was oesterblad. Je neemt een hap en het smaakt echt naar oesters! Super gerechtje!

Tiende gang Organic 'Long Jiang' Chicken - 7 years aged acquerello rice, yellow chicken stock, wooden fungus, sand ginger


Eindelijk het hoofdgerecht. Ik vond het erg lekker maar de rest van de tafel was er niet zo over te spreken. De rijst was te 'creamy' vonden ze. Mij maakte het niets uit. Het was lekker! Alhoewel het voor mij gewoon risotto met kip was. Wist trouwens niet dat je 'oude' rijst kon maken...

Elfde gang Almond - genmai, okinawa black sugar, cinnamon


Toetje! Onvoorstelbaar lekker! Zeg maar amandel pudding met een zoetig soepje. Super!

Twaalfde gang Coconut - palm sugar, young coconut, chocolate, pineapple


1 Toetje is ook maar alleen, dus we kregen nog een dessert! Dit was echt te gek voor woorden! Palm suiker ijs was zalig, de glimmende witte balletjes rechts en links waren een soort van schuimpjes, de witte balletjes achteraan, moest je in 1 keer je mond doen en oppassen want die knapten in je mond, vol met heerlijke coconut smaak. We kregen ook nog blokjes ananas maar die ben ik vergeten er op te zetten.

Dertiende gang Eight Treasures

En als klap op de vuurpijl werden er nog prachtige kooitjes met kleine hapjes neergezet voor bij de thee. Alsof we niet genoeg hadden aan die twaalf gangen!Dit was echt een belevenis! Super! 

2 comments:

Mickey said...

Oh wát gaaf zeg! Ecgt een belevenis om zo te eten. Superleuk!
XXX

Mickey said...

En wat een prachtige foto's zeg, t ziet er echt heerlijk uit! (ik bekijk ze nu op de laptop, geeft toch beter beeld dan de foon net toen ik net wakker was ;-) )

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails