Wednesday, November 13, 2013

Drama


Hier worden we gebombardeerd met de vreselijke beelden uit de Filipijnen. Afschuwelijk. Als je de beelden ziet lijkt het wel of er een atoombom op de Filipijnen is gegooid. En nu wordt ook weer duidelijk waarom ze hier in HK altijd zo voorzichtig zijn en dat ze waarschuwingen hebben voor elk weertype.

Het voelt zo raar. Ik ben met Lody nog naar de Filipijnen geweest toen ze hier op vakantie was...

In Hong Kong zijn heel wat Filipijnen werkzaam. Zo rond 140.000! En het overgrote deel daarvan werkt als huishoudster, privé verpleegster of als kindermeisje. Ook in de restaurants, barretjes en in Hong Kong Disneyland zijn de Filipijnen werkzaam. Het is dus geen wonder dat bij een heleboel van deze groep, zich hoogst waarschijnlijk een persoonlijk drama afspeelt.

Deze dames en heren laten hun gezin achter in de Filipijnen om overzee geld te verdienen. Daar onderhouden ze hun familie mee. Vaak laten ze hun kinderen achter bij oma en opa of bij een zus of broer. Zelfs met een universitaire opleiding, verdien je hier meer in de huishouding dan thuis in de Filippijnen.Ik zag vanmorgen op internet dat vele mensen in de Filipijnen nu via Twitter, hun familie elders op de wereld, op de hoogte proberen te houden. Zo zag ik ook een filmpje van een man die vertelde dat een dochtertje van een zus, is omgekomen tijdens de typhoon terwijl ze bij hem woonde. Hartverscheurend.

Je ziet hier nu ook overal, als je daar op let, Filipijnse dames bellen in de winkels, op straat of op een bankje in het park, waarvan een heleboel in tranen zijn. Te zielig. Het Rode Kruis Hong Kong heeft een noodlijn geopend speciaal voor deze groep die op zoek zijn naar hun familie.

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails