Tuesday, November 12, 2013

Hairy Crab

Het hairy crab seizoen is aangebroken en overal zie je de kleine stalletjes en winkeltjes weer oppoppen waar de krabbetjes worden verkocht. Keurig naast elkaar met hun pootjes vastgebonden liggen ze te wachten op hun lot. 


Honky's zijn nogal verslaafd aan deze lekkernij en aan het gehele proces hoe je zo'n krabbetje moet eten. Want veel is het niet. Een hoop gedoe om een ieniemini stukje vlees. En het duurt eeuwen voordat je kan zeggen dat je de krab helemaal op hebt. Maar dat is nog niet eens het belangrijkste. Het gaat vooral om de 'roe'. De hom en kuit van zo'n krab, als dat zo heet. En de beste krab komt uit Shanghai. Uit het Yangcheng Lake (阳澄湖) en die krab wordt overal heen geëxporteerd! 


Lydia had een emmer vol krab gekregen van haar collega die speciaal naar Shanghai was gegaan om de krab te halen en die wilde ze graag met ons delen! Want dit jaar is een super jaar qua krab zo wordt gezegd. Dus er werd een dag geprikt en afgelopen zondag was het zover.


En ik moet zeggen, de krab was groter dan normaal, het vlees erg zoet en de roe overdadig! Echt lekker. Er is ook weer bekeken of het vrouwtje of het mannetje beter smaakte. Ik heb geen idee, maar volgens de anderen is het vrouwtje beter. Volgens iedereen is de krab van dit jaar super! 'It's gonna be hard to beat this taste" zeiden ze allemaal. Dus... Bij deze... Ga voor de krab!

Behalve de krab maakten we allemaal 1 gerecht. Ik mocht natuurlijk pavlova maken en Chinese aubergine. Rain maakte de krab en een drunken chicken, die heel erg lekker was! Silla maakte Dan Dan Noodles en Pam heeft 4 flessen Chinese Yellow Wine meegenomen die opgewarmd moesten worden, dus strikt genomen heeft ze ook achter het fornuis gestaan ;-)


(moet misschien even uitleggen dat na 4 flessen wijn een discussie begon over het geloof...heel interessant maar altijd met een open eind)

Het was heel erg gezellig en erg lekker. Voor Tiff, de dochter van Pam, kon het niet snel genoeg gaan. Zij zat er voor de pavlova! "The best in town"' zoals ze zei. Of ik niet een koffietentje kon beginnen met alleen maar pavlova's, hihi.

2 comments:

Arlene said...

Ziet er weer heel lekker en gezellig uit!

Fiona Teeuw said...

Niet bij nadenken maar lekker van genieten. :-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails