Monday, April 30, 2007

Lang leve de Koningin!!!

Ja vandaag is het Koninginnedag. Heel NL is gek geworden. Ze lopen allemaal in oranje kleren, pruiken en hoedjes rond. Maar wel heel gezellig. Ik ben met Chiel en Linn naar Nijmegen geweest. We liepen eerst rond in Druten maar helaas is dat feest in precies 2 minuten te overzien dus toch maar ergens anders heen. Linn heeft een looptenuutje gekocht en we hebben koffie met appelgebak gegeten op een terrasje in de zon. Speciaal voor Trix!

Gisteren hebben we Irma en Pim op bezoek gehad. Het was hardstikke gezellig. Het was zo leuk om Irma weer te zien en ik kan er nog niet bij dat Pim echt in Nl woont nu. Hij is druk bezig met z'n "inburgeringscursus". Nee Pim, een ATM heet hier een pinautomaat! We moesten natuurlijk alles vertellen over HK, hoe het gaat met Jos, Jesse en Bram en Kamilla.
Ik vertelde aan Pim dat Jesse van plan was om een huis te kopen in China naast de fabriek. Zegt Pim: "O god, dus nu krijgt hij een aanleunwoning..." We hebben vreselijk gelachen.

We hebben lekker ge-bbq-d, Irma ging daarna naar Zwolle om Koninginnenacht te vieren en wij hebben eens rond geneusd in Druten.
We kwamen bij de "Biechtvader" terecht. Een bruin cafe hier om de hoek. Ben en Linn waren er ook nog nooit geweest maar volgens hun was dit de beste optie. Het was super gezellig! Er speelde een live-band en het was super druk. Het leek wel of we "Dusk till Dawn" binnen waren gestapt! Het verschil zat in de prijzen voor een drankje. Je kon een rondje geven, met 10 euro betalen en dan kreeg je nog geld terug!! Wauw!

Bij thuiskomst hebben we nog even op de bank gezeten en vreselijk gelachen om de verhalen die Pim vertelde. Vanmorgen is hij vertrokken naar Amsterdam en ik denk dat we hem over een maandje of 2 weer zien in HK.

Straks lekker eten en daarna is het weer tijd om te gaan rennen. Morgen gaan we naar Oma...

2 comments:

Anonymous said...

Dag Ans,

Het was inderdaad retegezellig! Een ATM is inderdaad een pimautomaat! Ook heb ik nieuws over de snack kultuur na een dagje A'dam op K'dag;
De snackbar; kroket & frikandel zijn uit! Iedereen eet een 'Broodje warme beenham'. Ik had er echt nog nooit van gehoord, maar het schijnt erg populair te zijn, dus ga ik me er binnenkort aan wagen. Zoals je ziet gaat het goed met inburgeren!

Groet,
pim

Anonymous said...

Ha Pim, Als echte "specialist" kan ik je vertellen dat een broodje Beenham ook nogeens wordt gegeten met.... Joppiesaus of Smulsaus( 't is maar dat je 't weet ivm de inburgeringscursus) Groetjes Simone (zus van Ans)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails