Monday, March 30, 2009

Ouder

Vanaf woensdag heb ik er weer een levensjaar op zitten. Voel gelijk een gevalletje van lichtelijke paniek opkomen...

Vreemd eigenlijk. Iedereen wil wel 120 jaar oud worden. Je wil zo veel mogelijk genieten van het leven en de mensen om je heen. Je wil zo veel dingen doen en zien dat zelfs 120 jaar eigenlijk nog te kort is, maar als je dan een jaar ouder wordt, dan wil je niet ouder worden! Dan wil je eigenlijk voor eeuwig 30 jaar zijn.

Zolang ik niet in de spiegel kijk, voel ik me geweldig! Ik voel me jong van geest en vol met energie. Uitgaan, hiken, uitdagingen aangaan, nieuwe plekken en mensen ontmoeten...ik draai mijn hand nergens voor om. Ik loop over van levenslust! Ik heb, om er maar eens een cliche tegen aan te gooien, mezelf gevonden. (Krijg er zelf de kriebels van, hahaha!)

Totdat ik in de spiegel een vrouw van middelbare leeftijd zag staan die erg veel van mij weg had...

Ik ontdekte vanmorgen weer nieuwe rimpeltjes bij de ogen. Hmmm...Als ik met mijn vingers het vel van mijn hals naar achteren trek, dan lijkt het op het nekkie van vroeger. Maar zodra je het vel weer loslaat, dan zie je hoe de zwaartekracht het vel weer genadeloos op de juiste plek doet vallen. Hmmm... De zwaartekracht heeft heel wat ongewenst werk verricht op dat lichaam van mij.

Maar aan de andere kant, ben ik zoveel wijzer en heb ik zoveel levenservaring opgedaan. (Alhoewel sommigen onder jullie dat durven te bestrijden!) Het heeft wel wat moeite gekost, en het is niet vanzelf gegaan, maar het is gelukt. Ik heb een geweldig gezin met drie prachtige kinderen en een lieve zorgzame man. Ik ben echt trots op ons gezinnetje! En dan al die lieve vrienden en familie waar je altijd kan aankloppen in goede en slechte tijden en die je nemen zoals je bent!

Ik mag dan wel geen 30 meer zijn, slachtoffer zijn van de genadeloze zwaartekracht, de bruine haarkleur uit een potje halen, ik geniet elke minuut van elke dag van het leven. En dat wil ik graag volhouden tot ik 120 jaar oud ben!

4 comments:

ARLENE VOOGD said...

Ach Ansje, die genadeloze zwaartekracht,de kleur uit een potje,later als je tegen de 60 loopt dan komt er spier/gewrichtspijn bij en stramme ledematen,maar....het gaat om je uitstraling en hoe je zelf omgaat met je "leeftijd"en daar is niks mis mee bij jou.Jij leeft je leven ten volle,je geniet,je ziet een hoop,zo kan je het ook goed volhouden en oud?Ach het is een enorm cliche,maar wel waar,je bent net zo oud als je je voelt!
liefs je nog oudere zus :)

Yvon said...

Er stond absoluut zeker iemand mee te kijken naast je in de spiegel!! Of...je hebt een bril nodig;-))
Waar zie jij een vrouw van middelbare leeftijd?? Echt hoor, gezichtsbedrog! Zie je zelf zoals je bent: een mooie vrouw vol levenslust! Een vrouw die volop geniet van haar leven, haar gezin, haar vrienden! Een mooi mens, met eenzelfde uitstraling. Kortom, gewoon een mooie vrouw!

Alvast een fijne dag gewenst woensdag!!

Hele dikke kus uit Druten!

Liefs, Mari en Yvon

simone said...

He zus(je), die oude vrouwen uitstraling......wat had je gedronken toen je in de spiegel keek?? Hoop dat ik toch een zelfde BINNENKANTJEen BUITENKANTJE heb als IK jouw leeftijd bereik!! HAHAHAHA nee hoor zonder gekheid, je mag er nog steeds zijn !!!! En inderdaad je hebt een gezin on zeker trots op te zijn. Alvast HIEPER DE PIEP HOERA.!!!!

Een hele dikke kus

Familie van Mierlo said...

Happy birthday to you!
Happy birthday to you!
Happy birthday dear Ans!
Happy birthday to you!

Maak je maar geen zorgen, ik teken er voor om er zo uit te zien over een paar jaar :) Maak er eem mooie dag van, laat je verwennen, ontvang mooie cadeau's en veel liefde. Ik wens je een geweldig jaar toe.

Veel liefs Ryanne

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails