Wednesday, January 13, 2010

Dimsum

Dimsummen is een must als je in HK bent. En je hoeft niet ver te zoeken om ergens heerlijke en vooral prachtige dimsummetjes te vinden. Die plekjes rond en om het huis heb ik denk ik allemaal al gehad en nu is het doel om de mooie plekjes te vinden verder van huis. En dat doe ik niet alleen maar met Mickey, op een dinsdag, de zogenaamde dimsumdinsdag!

En gisteren was het dus dinsdag, dus hoogtijd om weer op zoek te gaan. Dit keer was het restaurant wat we wilden proberen Maxime's Place in Cityhall op Central. Ik had er al veel van gehoord, vooral goede berichten, en Mickey was er vorige week geweest en ze was er goed over te spreken. Dus in de mtr naar Central.



Het staat zo goed bekend, ook al is van de straat echt niet te zien dat er een restaurant schuilt op de tweede verdieping achter de ietwat saaie gevel van Cityhall, dat je vroeg moet komen om niet in de gigantische rij te moeten aansluiten. Wij stonden er dus al om 11 uur 's ochtends!



We kregen een mooi plekje bij het raam met uitzicht op de haven en toen kwamen de dames langs met hun trolleys. De een heeft stoom mandjes met lekkere dingen en de ander gebakken. Groente, zoete hapjes, congee, kippenvoetjes, rijst, het is er allemaal.



Je moet echt sterk in je schoenen staan om niet steeds wat op de tafel te laten zetten, want je bent maar met z'n tweetjes. En er komt een punt dat je gewoon knapt. Maar het was zalig en alles ziet er prachtig uit.



Na de maaltijd zijn we nog even de stad in gelopen, hebben we nog koffie gedronken op een geweldig terras, zijn we DE supermarkt ingelopen die een geweldig assortiment heeft van ALLES en toen zijn we mtr weer ingestapt. Al met al was het rond de klok van 4 toen ik weer thuis kwam.

's Avonds heb ik gegeten met Jos die weer in HK is, en toen was ik moe! Ja ik had zelfs slaap! Geweldig!! Om 10 uur lag ik in bed, viel als een blok in slaap en toen werd mijn nachtrust wreed verstoord om 11 uur. De telefoon ging! Chiel. Hij zit nu in Shenzhen en wilde weten hoe mijn dag was geweest. Heel lief natuurlijk maar ik zat slaapdronken op bed. "Ga maar weer slapen, ik bel morgen weer", zei hij. En toen was de slaap weg!! Dus tot 3 uur naar de tv gekeken met een grote mok thee...jammer...

2 comments:

simone said...

Ik denk dat je maar niet m eer van die mooie plaatjes moet maken van de dimsum; heb net de ontbijtkoek en crackers op, maar het water loopt me nu dus echt in m'n mond!!! smak, smak, smak........ Tja en een beetje jammer dat je verdiende nachtrust zo werd verstoord, maar ja kon die jongen ook niet weten he?? XXX

Fiona Teeuw said...

Kan ik de "Kaffee mit Kuchen" inwisselen voor Dimsummen?
Als ik Mickey op de foto zo zie, dan heeft zij er ook heel veel zin in.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails