Wednesday, January 25, 2012

Een Parade en Vuurwerk

's Avonds was ons plan om naar de Parade te kijken die hier over Nathanroad zou langs komen. Zou toch raar zijn als je niet zou gaan kijken terwijl ze zo dichtbij langs komen. We liepen naar buiten en stonden gelijk vast! Druk! Heel druk!


Het is ons nog gelukt om bij het Sheraton hotel op het hoekje een glimp op te vangen maar dat was het dan ook. Na een uurtje had ik het wel gehad. Ik had zin in een bak met warme noedelsoep!


De tweede dag na Chinees Nieuw jaar is de dag dat de Chinesen op bezoek gaan bij familie en vrienden. En dat was gelijk te merken. Het werd weer druk op straat! Gelukkig maar want ik kreeg een unheimisch gevoel van zo'n lege stad.


Na onze hardloop/wandelsessie in de morgen, zijn Chiel en ik gaan dimsummen. Zalig. We besloten om onze huischinees maar eens op te zoeken. Na verschillende 'Kung hei fat choi's' te hebben ontvangen en door gegeven te hebben, vroegen we aan de kelner welke dimsum we echt moeten eten i.v.m. Chinees Nieuw jaar.


Volgens hem moesten we congee eten (rijstepap) met de 'fat choi'. En vooral veel zoete dingetjes. Dat hoort erbij. Nou de congee werd geen favorietje. Rijstepap met zoute vis en groente die lijkt op haar. Want dat betekent 'fat choi'. De mango cake viel stukken beter in de smaak!


Na de dimsum zijn we wezen schilderen in het nieuwe huis. Er stonden nog 2 grote potten met muurverf in de schuur/bijkeuken en na grondige inspectie van de muren bleek wel dat die een likje konden gebruiken. Terwijl op het eerste gezicht het er allemaal strak uitzag. Dat voelde weer heerlijk ouderwets. Schilderen.


Vervolgens zijn we naar huis gegaan en hebben we een uurtje gehangen op de bank. Om 7 uur hadden we een tafel geboekt met Jesse en Mabel, maar omdat het verkeer werd omgeleid, straten waren afgezet en er duizenden mensen op straat lopen, besloten we om een uurtje vroeger naar BLT te gaan. Better safe than sorry. Zou jammer zijn als we onze tafel kwijt zouden raken omdat we vast zitten in het verkeer.

We waren op tijd. We kregen onze tafel toegewezen die buiten was vanwege het enorme vuurwerk die om 8 uur zou losbarsten. We zaten net en toen voelden we een druppeltje regen. En nog eentje. En nog eentje...De kelner die onder het afdakje stond, keek ons met meelijden aan. 'Now is a good time to bring out the umbrella's!' zei ik. Hij lachte maar kwam even later inderdaad terug met 2 grote vis paraplu's.


En daar zaten we dan. Gezellig onder een enorme paraplu en we voelden ons op vakantie in Drenthe! Heerlijk zeiknat regenen. Een half uurtje later stonden Jesse en Mabel onder het afdakje te lachen naar ons. Nou , je kan dan wel lachen maar je moet zelf ook in de regen zitten! Alle tafels binnen waren namelijk vol geboekt dus er zat weinig anders op. Gewoon blijven lachen en genieten van het vuurwerk straks.


Schijnbaar vonden mensen het vreemd want we werden door een hoop mensen op de foto gezet! Gelukkig werd het droger tegen 8 uur en konden we genieten van een super vuurwerk show! Ja dat kunnen die Chineesjes wel. Een half uur lang knalde het en werd de hemel rood gekleurd. Echt prachtig.Vandaag heeft Chiel nog vrij. Hij zit al een uurtje aan de telefoon om gas, water, licht, telefoon en internet alvast een adreswijziging door te geven. De bofkont. Morgen gaat hij weer aan het werk in HK. In China zijn ze nog een weekje dicht.

3 comments:

Anonymous said...

ans ik kom uit Drenthe die mooie provincie maar het regent er niet altijd
dit vanwege je bericht op de site dat het net of je in Drenthe was met vakantie en het dan regent

Jan Reinders ex Drenthenaar

Fiona Teeuw said...

Congee smaakt dus zoals het er uit ziet.... Maar ik ben ook van gewoon proeven!
Leuk hé, om lekker te klussen in jullie nieuwe woning.

Ans said...

Je hebt helemaal gelijk Jan. Natuurlijk regent het niet alleen maar in Drenthe! Het is een wonderschone provincie!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails