Sunday, January 22, 2012

Year of the DragonVandaag is het oudejaarsdag in alle landen die Chinees Nieuw Jaar vieren. Vannacht begint het jaar van de Dragon!

In HK is het verboden om zelf vuurwerk af te steken dus dat doen we maar niet. Nee, op 24 januari om 8 uur 's avonds, gaat het vuurwerk a masse de lucht in. Via 3 panton boten in Victoria Harbor. Voor een half uur lang knallen ze de slechte geesten van de aardbodem!

Chiel en ik bedenken nog even waar we dat gaan bekijken. Buiten, tussen alle mensen die met duizenden op de stoep staan of gaan we het vuurwerk bekijken vanaf kantoor in het Starhouse. Daar kunnen we dan op 15 hoog het vuurwerk in alle betrekkelijke rust bekijken. Misschien zelfs wel met een happy meal!

Net zoals maandagavond. Nieuwjaarsdag. Dan is er de nieuwjaarsparade die dit keer over Cantonroad, Haipongroad en Nathanroad gaat, dus bijna bij ons voor de deur langs gaat. Gaan we buiten staan of bekijken we dat ook vanaf Chiel's kantoor in het Starhouse. Daar begint de parade!

Ook hebben we vanmiddag de sleutel opgehaald van ons huisje. En hij is nog gaver dan ik in mijn herinnering had staan. Voor Chiel was dit de eerste keer dat hij het huisje zag en hij is helemaal blij. Gelukkig maar.

Ook hebben we vanmiddag een combi koel/vrieskast gekocht. Van de week gaan we nog achter een wasmachine aan en dan kunnen we verhuizen wat mij betreft. Op 4 februari gaan we over!

1 comment:

ARLENE VOOGD said...

Wat een leuke dingen weer allemaal,in elk geval maar weer een Happy New Year en veel plezier

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails