Monday, January 23, 2012

Nieuwjaarsdag in HK

woonkamer
Ok, we zijn een paar keer naar ons nieuwe huisje geweest. We konden het niet laten. Steeds kwamen er vragen op zoals hoe groot is het balkon? Welke kleur muur hebben we eigenlijk? Moeten we gordijnen ophangen? Waar moet de koelkast eigenlijk staan die we gistermiddag hebben gekocht?


Vandaag bleek wel dat we hier en daar wel een muurtje over moeten schilderen. En dat is helemaal niet erg. Doe ik met liefde!


Verder heeft Chiel vanmorgen eerst nog hard gelopen met Jesse. Ik zou eerst meegaan maar het regende en het was koud. Geen goede combi. En in plaats van de geplande tocht in Tuen Mun, hebben ze toch maar op de boulevard gelopen.


Nadat Chiel weer bij was gekomen en zich had gedoucht zijn we wezen dimsummen. Heerlijk en traditioneel! We zaten met hele gezinnen van 4 generaties groot in het restaurant. De 'kung hei fat choi's'....hoorde je overal!

kippetje!

Na het eten zijn we met de MTR naar Mongkok gegaan. We hadden nog goede hoop dat de nieuwjaarsmarkten nog open waren maar helaas. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Mongkok was uitgestorven! Geen mens te zien op straat! En de meeste winkeltjes waren dicht. Chiel en ik hebben nog wel een beker koffie kunnen scoren bij Pacific Coffee en toen hebben we maar wat rond geslenterd.

allemaal naar de kerk!
We zagen nog een hele groep met mensen die allemaal dezelfde kant op gingen. We besloten om die mensen maar te volgen. Want misschien wisten die mensen meer dan wij en was er misschien nog ergens een leuke markt of zo. We gingen stoepje op en stoepje af, fly-over over, trapjes af, straatje in en toen stonden we voor de kerk! Oh we hebben zo gelachen!

 

Met z'n allen in de rij om naar de tempel te mogen!

In plaats van de kerk ingaan zijn we een taxi ingestapt. Leek me wel leuk om naar Wong Tai Sin te gaan. De tempel die bekend staat om het feit dat mensen er op oudejaarsavond al heen gaan om te bidden en te offeren. Nou het was een beetje druk! De politie had zijn handen vol om de mensen  per stukje en beetje toe te laten. We hebben het van een afstandje aanschouwt en toen zijn we weer per metro naar huis gegaan.

Vanmiddag hebben we dutjes gedaan op de bank, een 'Prosperious Burger' bij MacDonalds gegeten, een bakkie koffie gedronken met een chocolaatje, videootje gekeken en straks gaan we naar de Nieuwjaars Parade kijken die hier om de hoek is.

En morgen hebben we gewoon weer een vrije dag! Moet niet gekker worden zeg!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails