Tuesday, January 17, 2012

Voorbereiden

Je zou het bijna vergeten met al dat gereis van ons, maar we moeten ook nog verhuizen! Gistermiddag kreeg ik een telefoontje van onze makelaar en we kunnen onze sleutel a.s. zaterdag ophalen! Sneller dat ik had verwacht.

De periode is op zich wel goed uitgezocht om te gaan verhuizen want Chiel is namelijk ook een weekje vrij in verband met Chinees Nieuwjaar. Maar tegelijkertijd is deze periode ook lastig om te verhuizen vanwege Chinees Nieuwjaar! Winkels en bedrijven en dus ook verhuizers, gaan dicht. En iedereen maakt zich klaar voor een groots feest met familie en vrienden.

Speciaal voor Mark. We krijgen een balkon Mark!
Nou ja, we zien wel. We hebben nog tot 22 februari de tijd om over te gaan naar ons nieuwe stulpje. En oh wat heb ik daar zin in! Ik zal heus wel een traantje weg pinken op het moment dat we hier de deur achter ons dicht doen. Tenslotte is dit ons huis geweest sinds 2005. Maar het lijkt of het huis de overgang voor mij makkelijk maakt. Langzaam maar zeker stort alles in!

Zo knappen de lampen sneller en sta ik meer in het donker dan in het licht onder de douche. En sinds gistermorgen lekken nu ook de kraanaansluitingen in het gootsteen kastje! Het water droop zo uit het kastje op de keukenvloer en daar kwam ik natuurlijk pas achter toen ik mijn blote voeten in de plas water stond. Gevolg dat ik nu geen water meer kan tappen in de keuken want ik heb de aansluiting maar dicht gedraaid. Vandaag komen ze dat repareren.

Ik heb dus maar een 'to do' lijstje gemaakt. Verhuizer regelen, dozen kopen/halen/ bezorgen, en volgende week mag Chiel het gas, water, internet, telefoon en elektriciteit om zetten naar ons nieuwe huisje. Alles staat namelijk op zijn ID-kaart ingeschreven en dat kan ik dus niet doen. (pff...) Koelkast en wasmachine kopen en af laten leveren in nieuwe huis, en dan ga ik eerst maar dozen inpakken. En ik denk dat het er best veel zijn... Maar ons doel is om 1 februari over te gaan. Dan heb ik nog 22 dagen om ons oude appartement leeg te maken en/of op te ruimen.

Van de Pinnacle kwamen ze nu ineens aan de deur kloppen dat we er nu toch niet uithoeven...we mochten zeker tot het eind van het jaar blijven zitten als we wilden...Ja hoor. Lekker geregeld en bedankt. Henderson heeft zich iets verslikt in het feit dat hij alle long-term huurders er uit heeft gegooid. De flatjes zijn gerenoveerd en staan nu leeg en zijn nog niet verhuurd aan nieuwe huurders. Goh, vreemd. Snap je toch niet...Iedereen wil toch 2 keer zoveel betalen als dat het eerst kostte? Nou, dat ze nog maar heel lang mogen leeg staan! Dat heeft Henderson echt verdiend!


En dan moet ik me mentaal voorbereiden op het feit dat Mickey gaat verhuizen. Naar de andere kant van de wereld!! Het is ineens heel snel gegaan en zoals het er nu uitziet is ze maandag vertrokken en zie ik haar in april nog eventjes omdat ze dan de inboedel laten verhuizen. Het drong eerst nog niet echt door vanwege die vervelende jetlag maar gistermiddag kickte het echt in!

Ik weet zeker dat Mickey en Jaap hun draai gaan vinden in Verweggistan maar ik moet er nog eventjes aan wennen. En daar komt bij dat afscheid nemen niet mijn sterkste kant is...bleh...

Enfin.

Vanmiddag ga ik naar Shenzhen. Ik reis met de dames en heren van kantoor Hong Kong per trein naar China omdat Chiel straks van Shanghai naar Shenzhen vliegt. Dit is net zo makkelijk. We hebben ons jaarlijkse etentje met het personeel van de kantoren en de fabriek vanwege Chinese New Year. Na de feestavond vertrekken de meesten richting hun geboortedorp om New Year te vieren met hun familie en vrienden. 2 Weken lang sluit het kantoor en fabriek in China. In HK hebben ze een week vakantie.


Ik ben erg benieuwd welke leuke spelletjes ze nu weer verzonnen hebben! O ja, en natuurlijk de Moutai, de chinese rijstwijn die enorm veel weg heeft van nagellak remover, en waar iedereen mee wil toasten op het nieuwe jaar. Het jaar van de Dragon! Ik krijg nu al een weg trekker...

Hopelijk kan ik jullie daar morgen meer over vertellen als de Moutai mijn hersenen niet heeft weg gebrand!
Enhanced by Zemanta

4 comments:

Mickey said...

Ik vind er ook niks aan... Maar t goede nieuws is dat we toch in maart nog even terug zijn! Begin mrt 2 weken samen, dan jaap terug en ik blijf ik hk ongeveer tot 5 of 8 april- ofzo. En dan idd de week van 23 april...
Dus ik zeg: BKK here we come!

Maar eerst veel plezier vanavond... ;-)

ARLENE VOOGD said...

Nou je krijgt in elk geval afleiding genoeg met de verhuizing,maar kan me voorstellen dat je Mickey gaat missen!
Sterkte met alles en Happy Chinees Nieuw jaar!

Fiona Teeuw said...

Dus dat wordt intens genieten van de laatste dagen/weekjes samen! Succes met de verhuis-voorbereidingen.

Rina said...

Hee Ans,

Geniet nog even extra van Mickey's lieve gezelligheid.
Maar wacht nog even met inpakken! Vandaag vliegen we terug naar HK. Vrijdag gaan we op vakantie naar de Filipijnen. Maar na Chiel z'n vrije Chinese New Year week zijn wij er weer. En dan komen we helpen.
Knuffel.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails