Thursday, January 19, 2012

Het bedrijfsfeestje

Dat was weer lachen. Dinsdagavond werden we verwacht in het Crown Plaza te Shenzhen. En dan wel de nieuwe vestiging van het Crown die op een paar minuten rijden is van de fabriek/kantoor. Prachtig nieuw pand. Veel marmer, veel bling bling. Precies hoe een Chinees hotel is.


Chiel was er al toen we aankwamen. Ik was mee gereisd met iedereen van kantoor HK. De zaal was groot! Er stonden vele ronde tafels waar 10 man aan konden zitten en op het podium stond een enorm spandoek. "New Year, New Opportunity"


Chiel gaf eerst zijn speech. Hij bedankte iedereen voor de inzet en legde uit wat we het aankomend jaar konden verwachten.


Daarna werden er awards uitgereikt. Iedereen die al 5 en 3 jaar werkt voor IFS kregen iets moois voor op de schoorsteenmantel en een rode envelop met een extra bonus.


Daar waren ze blij mee want niemand had dat verwacht!


Er werden toneelstukjes opgevoerd.


 Er werd gezongen.

 

Alleen of in een groepje. Er werd gedanst, echt iedereen had het naar zijn zin!


Natuurlijk werd er tussen de bedrijven door ook gegeten. Dit jaar was er een buffet wat erg in de smaak viel bij iedereen.


 

En als rode draad in het geheel, werd er een tombola gehouden. Iedereen van het gehele bedrijf, behalve Chiel natuurlijk, moest een pingpong bal met zijn naam in een draaimolen stoppen en steeds werd er een manager van een bepaalde afdeling op het podium geroepen die de balletjes moest trekken.


De trekking verliep van een klein geld bedraag naar een super bedrag! Dit jaar was er voor het eerst een envelop met 1000 RMB! Bijna een extra een maandsalaris voor de mensen uit de fabriek. Ook werden er kleine prijsjes verdeeld zoals paraplu's en troepjes van de Blokker! Meegenomen door yours truly!
De hoofdprijs werd getrokken door niemand minder dan Chiel. En de prijs had niet beter kunnen vallen dan bij een jongen uit de fabriek. Hij vloog Chiel om de nek!Na alle optredens en nadat iedereen een rood envelopje had ontvangen, begon de vakantie voor de mensen in Shenzhen. 2 Weken hebben ze vrij. En iedereen is begonnen aan hun grote reis terug naar hun geboortedorp waar de familie met smart op ze zit te wachten!


Hier in Hong Kong begint vrijdag de vakantie. Zij hebben 1 week vrij.
We hebben het weer gedaan! O ja, en er is geen Moutai aan te pas gekomen!

2 comments:

ARLENE VOOGD said...

Ziet er toch weer heel gezellig uit!

Fiona Teeuw said...

"New Year, New Opportunity"
Geldt voor jullie niet alleen zakelijk, maar ook privé!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails