Sunday, May 06, 2012

Weekend

Na een week met abnormale hoge temperaturen was het vandaag eindelijk weer een beetje te harden. Het heeft gisteravond de hele tijd geonweerd dus misschien kwam het daardoor. Toen we vanmorgen de balkondeur openden was het gewoon lekker!


Traditie getrouw gingen Jesse en Chiel vanmorgen hardlopen. Allebei een drukke week gehad en dan vinden ze het heerlijk om kilometers te maken. Ach ja... En na het hardlopen werd er afgesproken om te gaan lunchen bij Knutsfort terrace. Altijd gezellig. En natuurlijk hadden we het tijdens het eten, over eten! Chiel had wel zin om 's avonds lekker luxe te eten, zei hij. Lekker eten bij iets waar we nog nooit hadden gegeten. Dat kon Jesse wel regelen. Hij ging gelijk bellen met Ambrosia. Het restaurant waar we wilden eten. Hij had het directe nummer van de manager (Jesse schijnt daar regelmatig te komen!) en vroeg een mooie tafel omdat hij met 2 belangrijke 'klanten' kwam! Wij dus! Alles werd geregeld en we werden om 7.30 verwacht!


We gingen een beetje vroeg lunchen omdat ik een telefoontje verwachtte van Mark. De zoon van kennissen die hier op zakenbezoek was. Hij had al van de week gebeld om iets af te spreken toen hij in China was en we hadden half-om-half afgesproken elkaar vandaag rond 13.00 uur te ontmoeten. Pas om 1 uur kreeg ik een haast onverstaanbaar telefoontje maar voordat we iets konden afspreken werd de lijn verbroken. Heel vervelend. Ook had ik zijn nummer niet. Dus terugbellen was onmogelijk. Na een hoop heen en weer gebel met zijn ouders in NL, kregen we Mark te pakken en konden we eindelijk een plek afspreken om elkaar te ontmoeten.

Ergens in Mongkok spraken we af. Eerst gingen we dingen af die hij graag wilde zien en daarna hebben we nog een rondje boulevard gedaan. Mark en Jos, een vriend van Mark, keken hun ogen uit. De skyline blijft geweldig om te zien. We hebben wat rond gelopen en zijn daarna geëindigd met een drankje op ons pleintje. Het was een hele gezellige middag! We hebben nog gekeken hoe het kwam dat hij mij niet telefonisch kon bereiken en de oplossing was heel simpel. Het landnummer van HK is +852 maar hij had 00852 gedraaid. Dat ging dus niet. Opnieuw getest en ja hoor, ineens kreeg hij mij wel aan de lijn en het mysterie was opgelost!


Ondertussen was het alweer tijd om ons klaar te maken voor ons zogenaamde 'zakendiner'. De heren allebei keurig in een overhemd, wat op zich al een unicum is. Dat gebeurt niet zo vaak. We slenterden naar Isquare, namen de lift naar de 28ste verdieping en toen we uitstapten riep de dame achter de ontvangstbalie al 'Hello Jesse!' en bracht ze ons naar ons tafeltje! Pal voor het raam met het prachtige uitzicht over de haven. Echt super!


Dixon, de manager, regelde ons menu. Eerst maar oesters met een prachtige seafood platter op ijs! Voor mij was de avond al helemaal geslaagd moet ik zeggen. Die oesters waren zalig! En die mooie rode kreeft was de zonde helemaal waard!Vervolgens besloten we om het hoofdgerecht te delen met elkaar. Dixon vond het een goed idee en liet 1 steak en 1 varkenskarbonade aanrukken. Niet zo maar een karbonaadje maar een karbonaadje van een varken die dagelijks was gemasseerd en die zo min mogelijk stress had gekend in zijn leven. Echt, dit was het lekkerste karbonaadje ooit! En toen kwam het toetje. Opnieuw iets wat we wilden delen met elkaar. Een chocolade taartje en een soufflé.  En lekker dat het was!!


Ik moet trouwens wel even zeggen, dat alle foto's deze keer van Jesse komen. Het gebeurt nooit maar ik was deze keer vergeten mijn camera mee te nemen!!

Na de heerlijke en gezellige maaltijd zijn we via de boulevard naar huis gelopen. Jesse en Chiel kletsend met elkaar en ik kletsend met Linn die net belde! We hebben weer afscheid genomen van Jesse die morgen ochtend alweer naar China vertrekt. Helaas kan hij niet mee bbq-en morgenavond met Ellen, Remco, Mark (nee, niet onze Mark maar de Mark van vanmiddag. En nee, niet onze Jos maar de Jos van vanmiddag).

Het is nu al een heerlijk weekend! En dan moet de zondag nog beginnen!

2 comments:

Fiona Teeuw said...

Geen verkeerd zakendiner! Dan ben je echt UIT. Nog en gezellige zondag toegewenst.

Arlene said...

Wat hebben jullie het toch zwaar daar! Ziet er allemaal helemaal top uit!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails