Friday, September 28, 2012

Feestweek

De Feestweek is gisteren officieel begonnen. En dat is heerlijk want Chiel is nu 4 dagen vrij inclusief het weekend! Je kan het ook merken want volgens mij is de halve HK bevolking op vakantie. Ze zitten allemaal ergens op een Thai's eiland. Het is relatief rustig in de stad. Wij gaan nergens heen. We blijven lekker thuis en gaan de omgeving maar eens bekijken.

Zo vieren we onder andere:


Mid-Autumn festival. Zeg maar het Chinese oogstfeest. Kompleet met lampionnen, fire dragon dances, het eten van mooncakes, de verschillende food-festivals en het gapen naar de volle maan. Het is een traditioneel feest. In de stad wordt natuurlijk alles aangepast en worden er high-tech lampionnen gebruikt maar in de new terretories gaat de bevolking nog echt de berg op met hun lampion om zo dicht mogelijk bij de volle maan te zijn.


Ook wordt op 1 oktober National Day gevierd met een groots vuurwerk, afgestoken vanaf pontons in de haven. Dit allemaal om de 63ste verjaardag te vieren van de People's Republic of China. Chiel en ik zijn van plan om gezellig met een happy meal op zijn kantoor te zitten zodat we lekker rustig vanaf hoogte het vuurwerk kunnen zien.


Viert het Hong Kong Philharmonic Orchestra de aankomst van hun nieuwe music director, the one and only Jaap van Zweden! Je ziet overal in de stad ook posters hangen met 'Welcome Jaap!' Grappig.

Er is nog veel meer te doen maar dit zijn wel de belangrijkste. Ben erg benieuwd. In Hong Kong is het kantoor maandag en dinsdag vrij en het kantoor en fabriek in Shenzhen en Shanghai is een week vrij. Even een rustig weekje dus voor Chiel.

Het lijkt me leuk om die lampionnetjes op een berg te bekijken maar ik denk dat Chiel's rug daar nog niet tegenkan. We zien wel. We zijn lekker vrij. En zoals een Chinees gedicht zegt:

“May we live long and share the beauty of the moon together, even if we are hundreds of miles apart,”

Source: http://www.discoverhongkong.com/eng/see-do/events-festivals/highlight-events/mid-autumn-celebrations.jsp?page=5#ixzz27kr8otYI

1 comment:

Lody said...

Wat een mooi gezegde, even if we are hundred miles away, I wish you all the luck and happiness in the world.

Hoop dat Chiel zijn rug gauw weer helemaal beter gaat, een paar dagen rust kan wonderen doen.

dikke kus, Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails