Wednesday, June 25, 2008

Chiel komt maar niet de snelweg op!


Brommer in Shenzhen

Shenzhen

Hong Kong.

Nou die typhoon houdt de gemoederen wel bezig! Hij mag dan steeds verder van Hong Kong af gaan, maar de ellende wordt alleen maar erger!

Chiel is vanmiddag om half 4 vertrokken per minivan van de fabriek naar het treinstation in Shenzhen. De ferry is nog steeds uit de vaart dus die optie heeft hij niet meer. Dus naar het station. Ik hoorde na anderhalf uur dat hij tot ver boven de assen van het busje door het water reed en dat het dus niet opschoot; 10 km in anderhalf uur!
Het is nu 8 uur 's avonds en kreeg net bericht dat hij nog steeds niet op de snelweg naar Shenzhen zit!!! Alles is ondergelopen. Dat wordt nachtwerk dus...

Ik ben net met Brigit en Wietse wezen eten bij Koh I Nor. Een indiaas restaurant bij ons op de hoek. Want het weer is nog steeds bagger. Hele harde wind, hele harde regen en super gevaarlijk op straat want zo'n beetje alle reclame borden bungelen gevaarlijk heen en weer en het grote bord van Koh I Nor hangt aan 1 stalen kabel nog aan de muur vast!
Toen we binnen kwamen zat er al politie. De straat is afgezet en de eerste stukken muur liggen al op straat!

Toen ikvanmorgen bij hun op de koffie was kon ik zien dat in de haven geen boot aanwezig was. Alleen twee enorme boten (lijken wel op de fast ferry's die naar China gaan) van de Coast Guard! Ik wist niet eens dat we die ook in HK hadden! Zij bleven maar heen en weer varen langs de kust.

De wind gaat nog steeds niet echt liggen, dus de ellende wordt alleen maar groter. Had net Chiel aan de telefoon. Hij staat ergens op een kruispunt wat veranderd is in een meertje met de bus vast.

1 comment:

Anonymous said...

Heel veel sterkte Ans,hoop dat Chiel ook weer gauw veilig thuis zal zijn,liefs Marianne

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails