Saturday, June 14, 2008

Zware regenval, een middenvinger en NL-Frankrijk!


Het is hier niemand ontgaan. In Zuid China heeft het ontzettend hard geregend! Zo hard dat hele gebieden zijn ondergelopen. Wietse en Brigitte, 2 nieuwe nederlanders in ons midden, waren gisteren in China. Deze foto's hebben zij gemaakt. Er was nauwelijks door heen te komen en door het gehele gebied stonden auto's en vrachtwagens stil, vanwege water in de moter. Zij hebben nog geluk gehad. Het heeft lang geduurd voordat ze in Shenzhen op de trein konden stappen, maar om 11 uur gisteravond waren ze dan eindelijk thuis!Er was iemand met minder geluk. Jesse! Hij ging gistermiddag in China met de auto naar de ferry. Maar omdat alles was onder gelopen werd de auto tegen gehouden door de politie. Jesse, de bikkel die hij is, zei:" Geen probleem!" Hij rolde z'n broekspijpen op, deed z'n schoenen uit, gooide zijn koffer op de nek, en liep 20 minuten vanaf de ferry-opstap plaats, richting de ferry.
Tot zover klinkt het best goed, toch?!

Terwijl hij door het water wade wat tot aan zijn knieen stond, zakte hij ineens in een gat! Hij pakte het eerste de beste ding, wat in zijn buurt stond, om z'n evenwicht te houden. Aiiiii.....
Een roestig kapot verkeersbord hield hij vast en scheurde zijn middenvinger open! Au!

Hij bedacht zich geen moment, deed zijn bloedende vinger in de mond en bleef doorlopen door het vieze water. Zijn overhemd totaal doorbloed, zeiknat van het vallen en nog steeds met zijn koffer op z'n rug, bereikte hij de ferryterminal. Volgens hem leek het op een scene van Platoon!

Gelukkig had hij nog kleren in z'n koffer, dus de zooi uitgegooid in de wc, bebloedde blouse weg gegooid (de politie zoekt nog steeds een lijk!) en op de ferry gestapt richting Hongkong.
Daar is hij naar het ziekenhuis gegaan, heeft een zak vol gekleurde pillen gekregen tegen van alles en nog wat, en een paar spuiten tegen tetanus en buiktyphus en dat soort dingen.

Hij belde me op. "Ans, ik ben zielig."
Ik ben met hem nog naar de Watson's gegaan om steriele verbandjes en zo te halen. Hij heeft nu een prachtig verbandje om z'n middenvinger en heeft z'n verwonde vinger keurig verborgen kunnen houden voor elke foto!Maar goed, het was wel de avond van NL-Frankrijk! Dus ziek of niet. Moe of niet. Oranje aan en we zijn met z'n vieren gaan eten bij Wildfire. De regen kwam met bakken uit de hemel. En voor het eerst sinds de opening van Wildfire zo'n 2 jaar geleden, hebben we binnen gegeten!
Red Rain Warning was op dat moment ingegaan!Het kost wat energie zo'n EK! Kijk gewoon naar deze slaapwandelende heren en dan begrijp je gelijk wat ik bedoel! Hihi.Na een drankje in Lan Kwai Fung waar we Cynthia en Michael hebben opgepikt, zijn we naar Grappa's gegaan. Het was een uurtje of 1 en de tent zat echt stampes vol! Suzan en haar vriendin uit Nl Greet kwamen we ook nog tegen! Het was echt een stukje NL in het verre Oosten! Hazes zong, Heineken werd geschonken en de bitterballen kregen niet eens de kans om goudbruin te worden! Super gezellig!


Michael en Cynthia hadden de afgelopen 4 dagen bezoek gehad van Michael's baas en z'n oude baas. 4 Dagen lang, uit eten, drinken, massage's en laat naar bed brak Cynthia aan het begin van de tweede helft op. Ze zat op de barkruk rechtop te slapen! Niet goed dus. Dus Michael heeft d'r opgepakt en ze zijn de taxi ingestapt naar huis.Later kwamen Wietse en Brigitte ook naar Grappa's. Ze hadden eerst even geslapen nadat China-avontuur. Ik hoef niemand te vertellen hoe spannend het was en hoe goed Oranje heeft gespeeld, dus dat laat ik maar achterwege. Het was weer ouderwets gezellig!2 comments:

ARLENE VOOGD said...

Nou er is altijd wel wat daar in Hongkong,wens mr.Jesse maar beterschap met zijn vinger!
Die voetbalnachten bij jullie zijn echt te gek!liefs Arlene

Lody said...

Ha wat ziet dat er weer gezellig uit,vind Jesse wel zielig hoor, dus sterkte ermee. Ben zelf vrijdag weer in Den Bosch geweest, helemaal te gek lekker voetballen kijken met zijn allen. XX Lody

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails